Подскажете фирма, от която да си закупя хард диск за лаптопа, SATA 150
Здравейте, пускам темата провокиран от невъзможността да си намеря сайт, от който да си поръчам хард диск. Навсякъде се предлагат някакви 320 гига и нагоре, а на мен такова чудо не ми трябва. Лаптопа е Lenovo T61. Търсех си някакъв вариант около 160-на гига (дори и това подозирам, че ще ми е много), но засега удрям на камък. В Разград съм, така че моля не препоръчвайте директно някой софийски магазин, където да отида на място. Искам от магазин, за да имам някаква гаранция за всеки случай.
Сегашния хард е Хитачи, 80 гига, 2,5 инча, 5400 оборота, Serial-ATA/150, ако изобщо има някакво значение :)
За мен е от значение, че последния скан изнамери един куп лоши сектори :081:
Отговор: Подскажете фирма, от която да си закупя хард диск за лаптопа, SATA 150
смислен отговор ще получиш, когато кажеш с каква сума си готов да се разделиш
Ами потърси тук: http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_...lenovo+t61+HDD
и тук: IBM Lenovo T61 | eBay
Да мъ извиняват модераторите, ама не е реклама.
Просто преди 30 минути си ъпгрейднах РАМ паметта на лаптопа от 4 на 8 ГБ.Операцията стана за 5 минути( и аз не повярвах, че съм топлкова бърз) и досега няма никакви проблеми.Покупката беше от един от горните сайтове и то основно поради това, че Бг търговците поставят всякакви условия за връщане на паметта ако се наложи.
Според мен проучи първо точните параметри на диска, виж каква точно е формата и къде се захващат витовете и дали в избраният от теб е съшият и тогава поръчвай ако имаш смелост по интернет.Купувай само ново, защото има много търгаши.Доставката от сайта започваш с А ще е 5.7 паунда х 2.442=12,21лева.Горе долу между 2.441 и 2.449 лева за паунд ще е цената и за харда. Досега каквото съм поръчал няма нищо загубено -идва по пощата като малък пакет.
Принципно предпочитам да е от БГ заради гаранцията. Но ще разгледам предложенията.
Не мисля че ако упомена цена, ще има по-голям напредък в търсенето ми. Тези, които гледам в момента, са по-големи и по-бързи от това, което търся, но пак ще работят. А тяхната цена е около 100-на лв. Наясно съм, че тръся нещо, което не е масово и е старо, затова не съм слагал ценови граници.
допускането ти е глупаво, защото на секундата ти предлагам избор между 320 ГБ за 95 лева и 500 ГБ за 100 лева
ти обаче искаш 160, който нов (ако някъде го намериш) няма да ти го дадат за 30 лева, а за 70-80, което отново ме връща на първоначалната ми теза, че отказът ти да дефинираш бюджет е глупав
би ли спестил 20 лева, взимайки 160 вместо 320, особено като имаш предвид, че 320-ката ще е далеч по-наскоро произведена, по-бърза, по-надеждна, отколкото някаква си залежала на рафта 160-ка, която дори нямаш гаранция, че не е втора ръка?
Хммм, озадачен съм - къде пише, че искам да взема 160 гига за 30-на лв.?
Както и да е - тук започва да избива на заяждане на дребно, което не е повода за темата.
ни най-малко не е заяждане, но след като не ти се дават около 100, където се застъпват тотално различаващи се по обем продукти, значи бюджетът ти е много надолу, затова и обяснявам, че на нов кой знае колко надолу цената няма как да е, следователно е по-разумно да вземеш голям за 100, вместо малък за 100
а от админска гледна точка бях на косъм от това да заключа темата, защото все едно да попиташ "каква малка кола ще ми препоръчате?"
ама малка <1 тон ли, ама малка 2 места ли, ама малка с нисък разход ли.... защото и мерцедес спортстър е малка, и фиат панда '88 е малка...
прецизирането на въпроса дава прецизен отговор, пък ти се чувствай засегнат колкото си искаш
Хехе, не се чувстам засегнат, просто бях озадачен. Никъде не съм казал, че няма да дам 100 или повече лева. Темата ми беше провокирана от факта, че не успявах да си намеря съответния стандарт САТА 150. Явно ще е САТА 300 или друг съвместим. Благодаря за всички съвети и мнения. Исках да си изясня ситуацията и това стана.