-
Водно
Много съм навит да си взема едно водно, дори само заради тишината. Обаче имам няколко въпроса. Наясно съм как да го инсталирам, но...
Колко пари и от къде може да се вземе читаво (да охлажда чипсет, видео, хард и процесор. апропо - не съм луд overclocker). Каква кутия ще ми трябва (моята е бая голяма, но не знам къде може да се сложи Heat Exchanger-a, защото няма място над захранването). Колко често се сменят антифризните течности и последно лесно ли се маха/слага отново при нова система ( примерно купувам ново дъно и трябва да разкачам всичко).
Danke
-
Водно
Аууу и мене почна вече да ме интересува тая работа :)
Най-вече лесно ли е за поддръжка, събира ли се всичко в кутията, какво ми трябва и какво не, какви проблеми могат да възникнат с едно водно и тн.
Айде Моллов, чакаме да отоговриш, тука е твойта сила ;)))
-
Водно
Ами може да се разтече, това е основното което трябва да ви притеснява.След това, аз не знам някоя фирма в БГ да внася водно, тоест ще трябва да си припомните часовете по "ръчен труд".За да може да охлажда толкова много елементи ще трябва да имате доста място и доста финанси защото така както чета това са си 3 блокчета...Резервоара че трябва да е доста голям и не си мислете че помпата в него ще е тихичка
-
Водно
Сега се разтърсих и намерих едно много яко филмче на Томсхардуер, в което сглобяват водно с всички елементи - чипсет, видео, хард, процесор (без рам май). Сглобяването не изглежда трудно, а в началото на филмчето пише: Основата за тихо PC и overclocking... на живо не съм виждал, но мисля, че в БГ трябва да се продава. Това което ми направи впечатление е, че heat-exchanger-a е бая голям и се чудя дали може да се монтира например отпред на кутията, а не над захранването...
Ето видеото го имало и тук:
http://rack3.free.evro.net/server15/...ng_english.avi
-
Водно
Ами честно казано щом не си за голям о/с тогава не виждам смисъл да се правят блокове за всички греещи части в щайгата - можеш само на най-важния, процесора да сложиш - другите може с много качествени и тихи перки да се охлаждат също ефективно и тихо...
Обаче е доста дълго за обяснение, но честно казано няма да излезне много евтино ако искаш да охлаждаш процесор/чисет/видео/хард....
-
Водно
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Mollov
Обаче е доста дълго за обяснение, но честно казано няма да излезне много евтино ако искаш да охлаждаш процесор/чисет/видео/хард....
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Не, направо че си излезе много скъпо и ако не клокнеш като хората че имаш прочина да съжаляваш
-
Водно
Ама поне някои части не се ли продават?
Например блокчето
хехе знаеш си че като кача тези филчета ще помогна на някого ;)
-
Водно
Блокчета не се продават!Единствения начин е да ходиш при стругар или при нешто подобно и той да ти го направи
-
Водно
Да му се невиди какви готини медни изпълнения има...по света де
Може ли да обесните нещо за "Пелтие" елементите?
Погледнете тука-има доста готини нещица ;)
http://www.webx.dk/oz2cpu/homemade-pc-main.htm
-
Водно
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by CRASHOVERRIDE
Блокчета не се продават!Единствения начин е да ходиш при стругар или при нешто подобно и той да ти го направи
АМи продават се, ма не и тука в BG.... по online сайтовете има много предложения, само пари да имаш...
Иначе слагането на водно охлаждане не означава задължително овърклок... някои хора го слагат за да им е безшумен компютъра... [:)]
-
Водно
Ами и аз искам да ми е безшумен, ма въпроса ми беше, дали мога да си навра всичко в кутията и има ли нужда от постоянна подръжка това нещо, като смяна на водата или там незнам си кво си. Колко ток харчи, сиреч трябва ли ми по-мощно захранване и тн. Щото аз никога не съм ползвал водно охлаждане :)
Докато се стигне до закупуване или направа нали трябва да се събере инфо преди това :)
Гледах филмчета, четох форуми, навсякъде пише как се прави, ма никой не пише дали иска подръжка и тн ...
-
Водно
Да...както и предполагах започнахте пак за водно да мислите като наближи лятото[:D]
Моето вече е 4та ревизия,лично съм си го правил,и надали мога да купя подобно за по малко от 200$,всичко е вътре в кутията,а помпичката е на 220В,и е прикачена с РИД реле към захранващия блок(вече),1100л,не се чува въобще,но и 600л би ви свършила работа...но тия неща не са проблем,проблема е във блока и скобата..[:D][:D][:D]..те трудно се намират.
Вече съм изработил нова ревизия,и предполагам след 1-2 месеца най късно ше ги има тук за продажба(не заради друго,просто тогава ше е вече доста топло и бая хора ше изреват,особено Интелджиите на по 2.8-3[:D][:D])
-
Водно
Дай малко повече информация ДПетров...
Стават ли и за 2-теплатформи и горе доле колко пари...
-
Водно
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by CRASHOVERRIDE
на мен ми се намират..., т.е в момента имам 2 и се чудя колко още да пусна.Много бих искал да се запозная със стругар, който би направил квадратно блокче
както и всичко останало...
-
Водно
[:-alien]Abe hora mn ste zablodeni!?!Wodnoto i4 ne e tolkowa bezchumno.To e po-6umno i ot
wyzdu6noto.4uwalili li ste pompi4ka za akwarium????Oswen towa moeto ne e s antifriz a s belina,pri towa ACE,a procesora mi ba4ka na 2 pati po-wisoka 4istota.W BG na mn mesta pro-dawat wodno, ama mojete da si go sglobite i
sami bez da wi izlezne zlatno.Ama prosto ne
si zaslujawa.Parwata sedmica 6e se sdobiete s migrena, a wtorata 6te se hwarlite ot nqkoi prelez nad magistralata