Отговор: Компютъра забива...
недостатъчно мощно захранване + повишена околна температура
Ами температурите не са се покачвали значително. Евереста не показва нищо над 43 С
А относно захранването, мисля че 550w corsair не би трябвало да се затрудни с тея компонентчета - това по моите лаишки познания.
хм, при тази допълнителна информация наистина предположенията ми са неоснователни, но иначе точно на това приличат симптомите...
остава да я пробваш на друг комп, защото категорично проблемът е в нея
Благодаря за помощта все пак.
Преди време имах и втора машина, ама я разпродадох, тъй като само събираше прах и сега няма резервни части.
Уф, така ми се искаше да не трябва да нося pc-то във фирмата от която си пазарувам, ама май ще го мъкна целия, да го проверят.
Най ми е тежко да се разделя с масива си от филми и музика на хардовете. :(
това, че захранването е 550W, не пречи никак да е виновно то. Платката няма развалени кондензатори, добре. А в захранването фърли ли един поглед? А видео драйвера кой е? Въпреки, че според мен е физически проблем - захранване видео...
7750 иска малко ток, така че надали амперажът точно пък на 550В корсар няма да е достатъчен, освен ако не е остаряло, но regned казва, че проблемите са започнали още при слагането на картата така че първо тя трябва да отиде на тест на друг комп
С Windows 7ца ли си, много е възможно да е от windows-a или някой драйвер? Най-вероятно е от драйверите на видео картата. Пробвай да ги преинсталираш, ама първо трябва добре да премахнеш старите драйвери, за да може инсталацията да е чиста.
Забелязал ли си кога става това забиване, например когато натоварваш повече видео картата или като се натоварва повече процесора?
нагледал съм се на дефектни видеокарти със симптоми като описания, но първо залагам на драйвери и после на хардуер.
С интегрираната как се държи компа ?
А тая карта защо е включена само към дъното?На захранването трябва на имаш 6 пина PCI-E.
1 Прикачен файл(ове)
@johny01
в грешка си. Има много видеокарти, дето не изискват допълнително захранване. Малките модели или скопените. Е на ти пример с тази сапфир 7750
Прикачен файл 10065
Да споделя развитието по проблема - във фирмата правиха тестове и компютъра правеше проблеми до момента в който сложиха друго захранване. За щастие корсара ми му изтичала гаранцията септември месец ( хубаво е като има 5 годишна гаранцийка :D ), та сега е в сервиза и аз съм с оборотно такова.
Друга е работата, че като го занесох в къщи и го пуснах, малко след като зареди уиндоуса си направи едно забиване - това беше петък. От тогава насам не е забивал, а и аз не съм го рестартирал де :P.
Та за сега чакам да се обадят от фирмата да кажат каква е развръзката със захранването.
Иначе обмислям една нова чиста инсталация на уиндоуса, че май са му омазани драйверите - доста често монитора остава включен на черен фон с мишката в центъра като курсор, не като стрелкичка, като това е свързано с някакъв поп-ъп от таск-бара (примерно изтеглен нов торент или някакво съобщение от активните програми в иконките до часовника).
Това е за сега ;)