Здравейте на всички,
Имам желание да си сглобя 1 машинка, като първоначално се бях насочил към AMD конфигурация, FX-8350/20, но в последствие се обърнах към INTEL-ска, i5-3570k.
Искам да помоля хората, които имат опит и познания от към цени и конфигуриране да ми помогнат със съчетаването на всички компоненти.
Идеята ми е да си направя компютърче ( не е за игри ) предимно ще се използва за филми, теглене, програми ( дигане на виртуални сервери и т.н. ).
Бюджета ми се иска да е 900лв.
До момента съм се насочил към следното:
Процесор: Intel i5-3570k - 420лв.
Дъно: ASROCK-H77M--H77-1155 - 135лв. §§ z77-pro4-m - 184
Като цяло между двете дъна не знам каква е голямата разлика, но предпочитам да е на ниво.
HDD: WD Caviar Green Quiet 2 TB SATA Hard Drive - WD20EARX - 180лв.
Хард диска предпочитам да е по-тихичък ако може, и по издръжлив.
Захранване: Захранващ блок Thermaltake Litepower 600W LT-600P - eMAG.bg - 120лв.
Не държа като цяло на това захранване, но го гледах като опция. Ако може да се мине и с по-евтино, не знам.
РАМ: 8gb - гледах ги около 130лв са.
В случая това, което съм сметнал идва близо 1000лв, затова с надявам някой да даде предложение дали може да се смъкне цената от някъде.
Също така ако някой има идея, къде може моя конфигурация, да се купи на изплащане, със нулево оскъпяване на кредита.
Благодаря ви предварително, надявам се съм изброил нещата, които са нужни за да може да помогнете с избора ми