2 Прикачен файл(ове)
Питане за BBU на райд контролер?
Замаявам се с един райд контролер LSI-8888 който на скоро придобих с BBU, но нещо ми се струва, че ББУ-то е дало фира! Дали съм прав и да го изхвърлям или нещо друго ще да е?
Знам си, че ББУ-то е консуматив и не съм очаквал да е китка, но ако има още хляб в него, що пък да не поработи!
Прикачен файл 13853 та, тука на тази настройка излиза съобщение което съм обградил в червено, че нещо е фалирало и в ESXi-то показва, че е заредено, а с питанка!Прикачен файл 13854
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Питане за BBU на райд контролер?
Проблема го приключих по възможно най-тъпия и аматьорски начин! Бесен съм и ще се пукна от най-здравото място!
При едно от включванията и изключванията на кабелчето на ББУ-то, го включих на обратно, и след като включих сървъра подмириса на изгоряло и повече не се появи масива, нито надписа с ctrl+h да вляза в настройките му, а с 6 диска в райд5 вадеше много добра скорост!Прикачен файл 13878
Цитат:
Първоначално публикувано от
backinblack
Проблема го приключих по възможно най-тъпия и аматьорски начин! Бесен съм и ще се пукна от най-здравото място!
Би ли споделил с нас решението?
Ами, щото ББУ-то ме съмняваше, че е свършило и го откачих да не ми се мотка излишно и да не ми показва тази питанка. Масива е от 6 диска в райд5 по 1ТБ Сигейт 3 от серия 7200.12 и 3 от серия 7200.14.
Но, като го изключа имитирайки внезапно спиране на тока, след стартиране на сървъра не зарежда докато не чукна any key. Реших да го закача отново и да си стой, а на по-късен етап да му купя ново и като го включих кабелчато, а то е една тънка и широка лентова буксичка и като го стартирах и подмириса на изгоряло и повече не зацепи.
Сега правя нов масив със стария 8704 който е 4 портов, а шасито е с 8 хот-суапа.