Отговор: Intel Compute Stick
Цитат:
Първоначално публикувано от
Karata
Ясене, а т'ва... ъъъ... Ubumto к'во е, нЕква операционна система ли? :lol:
:pМалко повече от Windows и малко по-малко от нормалните Linux-и.:p Цитат:
Karata
Инак аз се разделих окончателно с Linux още преди 12-13 години (някаква Red Hat версия), решавайки да не си губя повече времето в търсене на алтернативи на необходимия ми софтуер. И до ден днешен, например, като чуя някой младок да ми разправя, че Gimp било като Photoshop ме напъва силен пристъп на смях. Та старите любови 'дето не ги хващала ръжда... това за Linux не вАжи :)
Преди 10-тина години имаше един червей дето рестартираше windows-а без да го усещат антивирусни. Скапа ми 3 месечна работа по дисертацията. От тогава и аз съм като теб. Ама в обратна посока. Пък и за толкова време нещата са се попроменили и на двете места. Личното ми мнение е че баланса положителни-отрицателни промени в единия и другия лагер са несъизмерими. Цитат:
Karata
На въпроса ти - има Secure boot, да, но е Disabled (и по подразбиране си е така). Fast boot няма (не че разбирам защо ти е интересно такова нещо), има си опция за boot от USB (изрично за SD карта няма, вероятно си я третира като USB и нея), има си и boot priority (другояче беше наречено, ама изключих сега).
А проблемът със забиването се оказа наистина 'недохранването' от USB порта на телевизора - с адаптера от комплекта всичко е наред.
Мерси за инфото. Чакам с нетърпение как и дали си сложил седмица.
Fast boot-a ако е перманентно включен, подмяната на boot loader-а е леко проблематична.
Колко ампера е захранването? Какви дялове има по "диска"?
2A
Стандартни дялове - служебен, 100-ина МБ, Рестор, около 6GB