Доста интересно предложение от Intel - микрокомпютърче - флашка с пълноценен Windows 8.1 with Bing.
Тема с ревю на мини компютърчето на колегите от PCStore.bg
Доста интересно предложение от Intel - микрокомпютърче - флашка с пълноценен Windows 8.1 with Bing.
Тема с ревю на мини компютърчето на колегите от PCStore.bg
Просто е интересно като джаджа.
Цената е неадекватна за момента, да - то и затова не се внася в БГ
Въпрос на вкус. Според мен ще е ужасно лагаво и неадекватно. По-скоро е опит за демонстрация на къде отиват технологиите.
Ще чакаме отзиви от Karata - той утре ще се сдобие с такова - сигурно ще е единствения в БГ с Compute Stick, така че аз с интерес очаквам лични наблюдения.
Първи в света - втори в България! Очевидно е единствения сънародник, изпитващ нужда от подобен... такова, дивайс.
Ще ме извините за лаишкия въпрос, ма с какво това превъзхожда един смартфон?
Spam:
По това, че е на клечка (on a stick) и че клати джам.
Крум винаги си е падал по такива мини джаджи
Беше един от първите с Андроид стикче, няма как да изпусне това удоволствие.
Kasap - какво общо намери м/у Windows стика и телефон????
С какво - например с възможност за мрежов steam на игри - достатъчно ли е?
Сравняваш краставици с домати и търсиш отговор кое е по-синьо...
Нямам си идея какво е това и защо трябва да го имам на пръчка. Поради това не мога да го сметна за достатъчно. И никакви сравнения не правя, а просто питам. А на твоя въпрос - сините домати са по-сини от зелените.С какво - например с възможност за мрежов steam на игри - достатъчно ли е?
Нямаше ли подобни джаджи от китайчета, които бяха с повече портове и батерия?
Карата ако може да провери дали има нормално uefi и може ли да се смени os-а, би било прекрасно.
Странен опит на Интел да бие андроид стиковете???
И нямам идея защо изкарват този стик, след като китайците изкараха 8 инчов таблет със същите параметри +мини ХДМИ за 85 паунда ?
Аз имам Voyo A1 mini от 4 месеца и съм доволен от него.
Не мисля, че може да се смени ОС-а, буут опциите са EFI Shell 2.31 или Windows Boot Manager.
Yasen6275, ми то пише, че и линукс понася.
+ Възможност за работа и с Ubuntu Lіnuх.
То това Убунту, верно ли е линукс? Или колкото Windows е операционна система..?
Това че пише, че може да се инсталира някакъв линукс не означава, че uefi-то не е вързано само с цифровите подписи на микромеките.
- - - - - - - - - -
Перифразирам поста ти. Крокодила е по-дълъг отколкото зелен.
Това че хардуера е сходен не означава че приложенията на един таблет и компютъра на клечка са сходни.
Този пост е редактиран от Yasen6275; 28-05-15 в 08:53.
Има две версии на стика. Едната е евтина и е с 1 гигабайт памет ... с отключен буутлоудър, другата е с 2 гигабайта памет и се мъчи с уиндоус ...и има възможност за отключване на буутлоудъра.
Интел на клечка ...добра идея, лошо изпълнение
http://www.extremetech.com/extreme/2...ight-execution