Имах идеален пад за оптичната мишка (mx500) на клетки, специално правен за такъв тъп гризачи, но за жалост се скъса и сега никъде не мога да си намеря подобен. Дайте някакви идеи за подходящ пад за оптична мишка...
Имах идеален пад за оптичната мишка (mx500) на клетки, специално правен за такъв тъп гризачи, но за жалост се скъса и сега никъде не мога да си намеря подобен. Дайте някакви идеи за подходящ пад за оптична мишка...
тъп въпрос: за оптичните трябва ли пад аз съм с такава на Лиджитек (много тъпо се пише на БГ) и си карам без пад вече почти година!
Аз си "търкалям" A4Tech-a където падне - на стол, на крак, на маса...какъв е проблема..
ами проблема е такъв, че с пад се увеличава до 30-40% прецизността (стига пада да е подходящ). Аз например сега с обикновен пад (на мястото на споменатият в първия пост) все едно не съм със същата мишка. Пак е много по-прецизна от най-доброто топче, но просто ведъж като се свикне на хубавото...
Blade - ами ползата от пад при оптична:
- мишката се плъзга по леко (все пак едно е на правена специално за това повърхност, друго е на дърво примерно)
- ако си на дърво можеш да полъчиш много гадно втвърдяване и потъмняване на кожата в лявата основа на китката (при дясна работна ръка) - имам поне 4-5 приятели, които се чудеха от какво е и най-накрая след като аз работих около два месеца без пад на дърво и получих същото се усетихме от какво е
- има падове, които са правени със специална шарка или релеф за оптични мишки - прецизноста скача неимоверно много. Според мен смисъл от купуване на оптична мишка, само заради едното спестено чистене е глупост ...
Ами да де - нали от замърсяването идва непрецизността на обикновенните. Особено ако влезе косъм.[xx(]
Някои хора си търкалят мишките, а други ги движат [:D]- има разлика, особено ако се бачка с графични редактори.
Начи Aquadark - сложи си една обикновенна хартия А4 за пад. При мене върши работа. [:D]
Niakoi da znae dali niakude v bg se prodava func surface1030 ili everglide giganta?
И аз искам да се докопам до някой от тези двама красавци [:D]
Тази е невероятна и струва 32 Евро, с тефлоново покритие []
А тази е чист алуминий, на мене лично не ми харесва много, но все пак си заслужава, за скромната цена от 35 Евро [8D]
Aqua - искам някой да вкара нещо пододно от вън, но на тея цени се съмнявам да стане скороАз ползвам само Verbatim, за ся ми се струва, че те са най-добри.
Айде, успех в търсенето []
Az i ostnalite deto igraem po zali4kite sme si kupili DIGIT prodava se v metro za okolo 2 lv ama po iak pad za opti4na mi6ka ne sum imal.
Прецизността на оптичната мишка се увеличава при използването на светла матова основа. Бяло/сиво матово фолио стои добре според мен. Аз лично ползвам бяла добре пресована коркова подложка.
Само аз ли съм доволен от прецизността на мишката си и НЕ съм от тази на повечето продавани... е не знам що ама колкото други хванах напоследък всеки път ми иде да се кръстя че съм взел тази, а не друга...
Като казвам че ми стига, не говоря само за търкаляне.. напоследък доста неща правя и най-рядкото ми е да играя.. с чертането в Autodesk нямам никакви проблеми...
Е с каква си де !? Аз не казвам, че моята мишка не е 2-3 пъти по-прецизна от чисто нова с топче, но просто с качествен пад скача на 10 пъти ;0 Т.е. доволен съм, но може да съм доволен х10![]()
Ами споменах май..A4Tech WOP35..
пробвал съм доста но обикновено наистина не ми изнасяха точно откъм прецизност...
аз съм с майкрософтска интелимаус, май беше, и неопреново падче, което държи крачетата чисти за 2.50лв
npu3paka, и аз си взех от Метро такова падче Digit. Наистина е много добро, но никъде не пише, че е за оптична мишка. Ти как разбра?
E radvam se 4e i ima i drugi hora kato men deto imat "svryhsenzitivno" use6tane za tova kolko razli4no se dviji mi6kata zaradi edin pad. Az sym s MX300 i 5-6 razli4ni pada. Pory4al sum si Funcsurface ot USA ama neznam koga 6te doide koleta. Toga va 6te vi kaja kvo e. Utre 6te probvam sys bql list zalepen s tikso da vida kak e.