Избор на цветен лазарен мрежов А4 принтер с двустранен печат и поне 1200х1200 dpi с евтини консумативи.
Здравейте!
Предстои ми да си купя цветен лазарен мрежов А4 принтер с двустранен печат и поне 1200х1200 dpi с евтини консумативи и поддръжка.
Основно ще се ползва за черно бяло принтиране и копиране, но понякога и за цветни фото снимки, които е желателно да са перфектни на фото хартия. И няма да е с голямо натоварване.
Може би ще изчакам актуализацията на M$ за да обновя прозореца си с 10-тата версия, за да съм сигурен, че няма да имам проблем с драйверите... Така ще имам и време да направя правилния избор.
Видях този Lexmark CS310dn - Lexmark България за 273 лв. Някой има ли мнение за него?
Но ще се оглеждам и за други...
Отговор: Избор на цветен лазарен мрежов А4 принтер с двустранен печат и поне 1200х1200 dpi с евтини консумативи.
Цветен, лазарен, да печата качествено на фото хартия, че и мрежов, ефтин и с ефтини консумативи...
Доста от понятията са взаимоизключващи се...
Отговор: Избор на цветен лазарен мрежов А4 принтер с двустранен печат и поне 1200х1200 dpi с евтини консумативи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
glowndark
Цветен, лазарен, да печата качествено на фото хартия, че и мрежов, ефтин и с ефтини консумативи...
Доста от понятията са взаимоизключващи се...
Та кой са понятията, които са взаимоизключващи се в МОЯ пост? Да не съм написал, но може би се подразбира: по възможност евтин печат което предполага по възможност евтини консумативи и поддръжка (което означава вероятно тонери с голям капацитет...). Аз не виждам взаимоизключващи се понятия!
Щеше да е взаимоизключващо се, ако беше мастиленоструен принтера. Почна се с апострофите. Нямам нужда от такива, а от конкретика, ако някой желае, разбира се...
Дори принтера, който съм дал за пример общо взето влиза в критериите ми, само дето на знам как печата цветно в/у фото хартия.
И разбира се, на тоя свят всичко е компромис, въпроса е да изберем възможно най- правилното решение към даден момент.
1 Прикачен файл(ове)
Стандартните цветни касети са за по 1000 - 1500 копия. Голямата касета за 3-5 000 копия, предполага устройство от съвсем друг клас, различен от любителския 200-300 лв
И последно снимка на лазарен е безмислено според мен дори на 1200dpi, Прикачен файл 17172 защото за мен това не е задоволително качество...
Lexmark е последния принтер които бих ти препоръчал...
Започва да става дискусия.
За споменатия принтер черна 4000, цветни х 3000 копия.
Снимката как е направена? Има ли разлика дали е на обикновена или фото хартия?
Цитат:
Първоначално публикувано от
glowndark
...Lexmark е последния принтер които бих ти препоръчал...
, защото?
Прав си. Не бях го погледнал този принтер. Касетите са му за 3000 копия и се зареждат за 90 лв на брои заедно с чипа.
А Lexmark като цяло са боклуци във всички отношения...
Относно фото хартията. На лазера проблема му е че печата на пиксели. Така, че фотохартията няма да направи снимката по мазна а просто малко по лъскава.