Отговор: Нов или употребяван офис компютър
А защо съхнат или дават "фира" кондензаторите? По две причини - загряване (висока температура) и превишаване на допустимото максимално напрежение или работа на ръба на допустимото - това изцяло се дължи на калпаво захранване. ( в много малко случай на оставен съвсем малък запас на кондензаторите). То уврежда не само собствените си кондензатори но и тези на дъното и видеото.
Затова в така наречените маркови конфигурации са взети две основни мерки - проектирани са за добро охлаждане на системата като цяло и е поставено качествено захранване. Може 200W да е но е много по надеждно от някое 400W "ne марково".
Всичко друго се е като на останалите компютри.
Подмяната или почистването на вентилатори е профилактика и времето през което трябва да се извършва зависи в каква среда работи машината. Без значение дали е маркова или не... Смяната на термо паста пък изцяло зависи от температурния режим на работа. Ако е с добро охлаждане и не прегрява с оригиналната си паста може да изкара и 10 години. Но има случаи в които се налага по 2 пъти на година ас е сменя. Но това пак не зависи дали е маркова машина или не.
Излишно споменах (НЕ става въпрос големите вериги).
Тръгни по кафената и заведения и квартални маркетчета и ми преброи коилко нови компютри ще има...
Без проблем бих си направил офис с 100 компютъра втора ръка... И няма да имам никакви проблеми.
Принципно аз като си вземам компютър втора ръка си го профилактирам. Почиствам го, сменям термо паста. и между другото компютрите които съм взел втора ръка се сменят от старост не заради някакви проблеми...
По темата. За тези цели без да сд замисля, бих взвл втора ръка...
Всички маркови машини които съм виждал имат ПЕРФЕКТНО охлаждане и там греенето не е фактор. В офиса ползвам Dell Optiplex 990 (от нова) и вече три години и седем месеца тази машина НЕ Е ИЗКЛЮЧВАНА и работи 24х7, вижда рестарт само при ъпдейт на кърнъла и до сега не ми е създала никакъв проблем. Сигурен съм, че и следващите 3-4 години ще си работи по същият начин.
Стенли а за кои марки са ти добри впечатленията?
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivodivo
Стенли а за кои марки са ти добри впечатленията?
Почти всички. Dell, compaq, ibm, Hp
Между другото тези машини са предвидени и се използват като работни станции в големи офиси и корпорации.
Там рядко ще видиш сглобяван компютър...
Dell (всички модели без VOSTRO desktop-ите които са направени малко ...хъм евтино), HP tower-ите (имам лоши спомени от легналите малки кутии и странните захранвания които HP бяха сложили, това нещо нямаше ремонтиране ако се счупи). Старите IBM и първите Lenovo. Естествено винаги трябва да се има едно на ум за дисковете и гимнастики да се чупи райда само заради повечето място са безсмислени. По-добре да си работи в райд 1 и да се реагира бързо ако евентиуално някой от дисковете умре.
HP ELit 489лв , Core i5 2400 , 4GB RAM DDR3, 250 GB HDD , small for faktor , DVD , front usb, HDMI , Com port , WIn 7 Professional Лиценз, и всичко това с ддс и 6м гаранция ,Изключително тих и бърз.
Цитат:
ivodivo
Е как за 380 лв.?!? Много ясно , че ще е боклук (даже не знам как може да се сглоби такава конфигурация, че и ОС)...Бюджета е нисък!
Е що да го сглобявам...за 270лв си взимам SUN X4150, 30лв за доставка до БГ, вмъквам му една AMD R7 250 или каквато и да е друга карта без доп 12в и съм пушка
ей това го бях сложил към наблюдавани миналия месец и както виждаш приключи без продажба при цена 100 паунда, напихме се и го изпуснах, не че ми трябва, имам си, ама при тия пари....
Sun X4150, 32GB RAM, 2 x E5450 3.0Ghz CPU, 4 x 146GB SAS disks, 2 x PSU | eBay
подобно го търкалям 4-та година...и не се скапва и не прави проблеми и изобщо...работи...щото е правен да работи...
Цитат:
Tommorow
подобно го търкалям 4-та година...и не се скапва и не прави проблеми и изобщо...работи...щото е правен да работи...
А случайно да си номиниран за изгонване от къщата...? Щото един колега преди години си позволи да вкара сървър в офиса и само след няколко часа бе заплашен със самоуправство.
10-12 Ома 1w съпротивление на червения извод на всеки от вентилаторите и .....мърка като котенце :))
Мдаа.... това е най-подходящото за фактурираща програма + офис ;)
Цитат:
Tommorow
10-12 Ома 1w съпротивление на червения извод на всеки от вентилаторите и .....мърка като котенце :))
Остава да кажеш, как си сборил и датчика на Хол. Или си пренаписал фърмуера /като еди от климатичния форум/?
1 Прикачен файл(ове)
Не съм ги борил, стойността на съпротивленията напипах експериментално, той следи за някакъв минимум обороти под които приема, че вентилатора е дефектирал. Просто застанах малко след този праг.
Температурите са ок, а ако някой се зачуди дали консумацията не е много голяма при сървърите - не е...освен ако средно 288W е голяма, аз аз работя с тежки програми, не пиша по форумите :)
Не съществува по-добро отношение цена/производителност/надеждност от това решение.
Прикачен файл 17467
Че къв е тоя Sun с IL-o на HP ?!?!
Цитат:
stenly
Че къв е тоя Sun с IL-o на HP ?!?!
Хакнат? :)