Имам странното усещане, че производителите слагат датчиците на такива места и по такъв начин, че не може да се сравняват конкурентни продукти, по критерия "кой грее повече".
Имам странното усещане, че производителите слагат датчиците на такива места и по такъв начин, че не може да се сравняват конкурентни продукти, по критерия "кой грее повече".
ами проблемите който ще имат ако не отчитат правилно ?
според мен имаш донякъде грешно усещане
Едва ли някой производител ще си сложи "таралеж" в гащите по този елементарен начин. Ако не се следи температурата на процесора правилно, това означава че спокойно BIOS-a може да допусне опичане на процесора. Представи си производителя НАРОЧНО поставя датчиците така, че на неговите дъна процесорите да гърмят един след друг ?????????
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам странното усещане, че производителите слагат датчиците на такива места и по такъв начин, че не може да се сравняват конкурентни продукти, по критерия "кой грее повече".
<div align="right">оргинално мнение на klamer</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
тоя в диода на процесора малко трудно ще го преместят. А относно калибрациата му - ами на хора като мен дето си знаят вече като в таблица стайна-честота-напрежение-температура на процесора ще е малко трудно да набутат по-ниски..а и да рискуват да изтърми CPU-то - забрави...
Всъщност става въпрос за следното:
къде са датчиците, които мерят температурата на процесора:
на корпуса;
при изводите;
в подложката;
в активен полупроводников слой.