Резултати от 1 до 2 от общо 2

Механична клавиатура, подсветка, големи Enter LShift, нископрофилна, CherryMXRed или еквивалент бутони?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #1

    Механична клавиатура, подсветка, големи Enter LShift, нископрофилна, CherryMXRed или еквивалент бутони?

    Хааай хора

    зловещо се изтормозих да търся такава клавиатура. Мембранни има такива, дори са на много приятна цена. Аз самия ползвам една Sweex вече 4-5 години, но уви вече ги няма - е, намират се на други фирми. Съответно има едни допълнителни бутони, които обикновено липсват при другите фирми (има бутон за подразбиращия се music player - стартира и спира програмата - а в повечето клавиатури има само за звука и пуск/стоп/пауза) и ще им е кофти без тях. И се назландисвам да се хвърля на механична. Големия проблем е, че мнозинството са с малък Enter, което е непростимо.
    Малък ляв шифт може би мога да понеса, малък бакспейс вече ми е почти безразлично (предпочитам голям, но квото дойде). А като добавя и нископрофилни бутони и става 'мисия кокоши зъби'.
    Черешка МХ червени са 'най-леките' бутони, 40г натиск, предпочитам тях. Аналозите от други фирми май все ги правят с тактилно усещане, а нямам идея що е то. Обаче, клавиатурите с аналози са бая по-евтини, има дори за под 100лв.

    Моля (като моля, много моля, а не като ши*ана учтивост) ако ви се мерне нещо подобно - пишете!

    Ако не намеря каквото ми трябва може би ще взема FNTIC Rush или Genesis RX75 ... тази втората ако имаше подсветка и беше с читави клавиши дори на двойна цена щях да съм я прилапал вече, но нямат такива модели. А може и пак да взема мембранна. А може и да си седя на сегашната още някое време и да се вайкам.
    Мъка, мъка.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #2

    Отговор: Механична клавиатура, подсветка, големи Enter LShift, нископрофилна, CherryMXRed или еквивалент бутони?

    Информативно - Фнатик Ръш-а са с малък ентер! Въпреки че на всички снимки навсякъде са с голям. Въпреки, че и на самата кутия снимката е с голям! Много благодаря на пича от Мост, не само ми показа единия модел и кутията му, но и се зарови в склада да види дали и с другия модел е същото. Според там който ми отговори от самите Фнатик по кутията не може да се разбере, те имат модел със 104 и със 105 клавиша, но кутията е еднаква. Само има лепенка кои черешкови бутони са вътре. И занапред ще слагат някакъв ориентир.

    Друго важно, ако гледате като мен клипчета в някоя туба за сравнения на звука, еми нищо, ама нищо общо няма със действителността. Датоха ми да натискам MX Brown - това е лек бутон (40 ъъъ квото и да е там, май не са грамове), само че за разлика от Red има тактилно усещане. Това значи, че се усеща кога е натиснат клавиша - докато на червените направо си потъва до края клавиша. Та това нещо си е съвсем тихо и готино за нормална употреба. Дори в работата мембранната клавиатура е много, много по-шумна (Dell L30U). У дома съм с най-обикновен Sweex и е по-тиха, да. Но на механичната като се сложат пръстенчета пак става супер тиха.

    Съответно търсенето продължава.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Механична клавиатура
    От Симеон Петков във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 27-12-14, 17:01
  2. Отговори: 3
    Последно: 19-08-13, 19:54
  3. Отговори: 3
    Последно: 15-08-12, 16:10
  4. Купуван нископрофилна AGP карта
    От dra6ko във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 16:39
  5. Отговори: 20
    Последно: 31-05-06, 00:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе