Отговор: Външен HDD към рутера.
  В админ панела няма ли някакви настройки. Моя например има да се конфигурира като фтп или медия сървър. И съответно с парола или без.... както и кои папки да се шерват..... предполагам и твоя трябва да има нещо подобно.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Shmi  
 Какъв е рутерът?

TP Link е новия, стария на Linksys умря форевър.

- - - - - - - - - -

Цитат:

Pat  
 В админ панела няма ли някакви настройки. Моя например има да се конфигурира като фтп или медия сървър. И съответно с парола или без.... както и кои папки да се шерват..... предполагам и твоя трябва да има нещо подобно.

... И тук е така, но първата опция е Storage Sharing? Няма ли опция да дава директно целия диск?
  Не съм гледал задълбочено защото не ми е трябвало, но ако при теб няма, значи няма.  Премести всичко в една папка на диска и шерни нея.
   Цитат:

Mega  
 TP Link е новия, стария на Linksys умря форевър.

- - - - - - - - - -

... И тук е така, но първата опция е Storage Sharing? Няма ли опция да дава директно целия диск?

И аз съм с техен модел - Tl-WDR3600. При теб трябва да е същото, дори да е по-различен модела: "USB Settings" -> "FTP Server" -> "Add New Folder to Share", после избираш диска от долната секция и цъкваш на "Share entire partition", в случай, че искаш да share-неш всичко или си избираш само папките, които желаеш. "Server Status" трябва да ти е "Started". Ако искаш дискът да се вижда от външна мрежа, цъкваш радио бутона на "Internet Access". Запазваш промените и отиваш на "User Accounts", където си създаваш някакъв потребител, със съответните привилегии. След като си готов, отиваш в Windows Explorer и пишеш ftp://192.168.0.1 (това ти е адреса на рутера по подразбиране - ако си го сменил, ползваш другия). Ще ти поиска credential-ите на потребителя, който вече създаде. Вкарваш ги и всичко трябва да е 6.
  Благодаря ти, днес, ако ми остане време ще го пробвам така. ;)

... Оправих се, благодаря много.