Проблем с Twin MOS PC3200
Имам памет Twin MOS PC3200 която е с 36М гаранция и ми съдраха кожата за нея.[:(]
Проблемът ми е че когато я пусна на 400МХз и всички 3д приложения работят нестабилно под ХР със СПак1.
Пробвах най различни комбинаии на хардуера си докато разбера че проблема е в паметта но сега съм вече сигурен в това.
На 333 МХз работи перфектно.
Напрежението и е 2.632 V.
Веднъж я пуснах на 2.77в и пак забиваше.[:(!]
Пусна ли я на същото напрежение на 400МХз и става мазалото при 3д.Интересното е 4е вси4ко друго си върви както трябва.Тестовете на Сисофт Сандра, софтуер и др.
Какво да направя???
Да увелича ли напрежението и ако да колко???[?]
Тествай я с Мемтест86, aма я остави поне два пъти поред да мине теста.
p.s. забелязах че си с 2 памети тествай ги първо заедно и ако мемтеста не даде грешки и продължаваш да се съмняваш в паметите тествай ги потделно
p.s.s. ето и линка - http://www.memtest86.com/memt30.zip
/offtopic - aко нещо не ти е ясно питай lilos в понделеник :)))
Значи току що извърших цяла серия от тестове с тази програмка(много полезна програмка).
Ето резултатите:
1-ви модул на 1-ви слот(1-ви контролер) пуснат на 400 МХз работи перфектно и не дава грешки.
2-ри модул на 1-ви слот(1-ви контролер) пуснат на 400 МХз работи перфектно и не дава грешки.[:D]
1-ви модул на 1-ви слот(1-ви контролер) пуснат на 400 МХз и 2-ри модул на 2-ри слот(2-ри контролер) пуснат на 400 МХз дава 22 грешки за 1 лооп на теста.(При това разположение на паметите се включва Dual Channel Memmory опцията на НФорса)[:(]
1-ви модул на 1-ви слот(1-ви контролер) пуснат на 400 МХз и 2-ри модул на 3-ти слот(2-ри контролер) пуснат на 400 МХз дава 19000[xx(] грешки за 1 лооп на теста.(При това разположение на паметите се включва Dual Channel Memmory опцията на НФорса)
1-ви модул на 2-ри слот(2-ри контролер) пуснат на 400 МХз и 2-ри модул на 3-ти слот(2-ри контролер) пуснат на 400 МХз Не дава грешки и аботи перфектно!(При това разположение на паметите се НЕ СЕ включва Dual Channel Memmory опцията на НФорса)
[?][?][?][?][?]
Защо?
Знам че разликата в производителността не е много голяма със или без Dual Channel Memmory но искам като съм си платил за нещо да го имам![:(!]
Я плс останалите горди притежатели на Epox 8RDA+ да си кажат мнението по въпроса а също и как стоят нещата при тях.
Vij ti kva bila rabotata
Eto za6to parvona4alno ti bqha slojili pametite v ne dvukanalen rejim
te sa q testvali i sa razbrali 4e ima ne6to [;)]
Praw si moi 4ovek.
Ot leadera pak mi go butnaha...
Sega puskam topik v NForcesHQ
Tam siurno shte mi pomognata da se spravq s problema.
Ako ne..
Shte ima mnogo razpravii sus Leader Varna[}:)]
Пич, успокой се!
Проблема е в ДЪНОТО, а не в паметта!!!!!
Дъното ти просто не издържа Dual Channel при 200FSB, ами само Single.... зат'ва и всяка памет по отделно работи без проблеми, само че двете заедно ( всяка на отделен контролер ) не щат, щото и дъното не ще... при Slot 2&3, когато работиш само на вторият контролер отново нямаш проблеми, нали така? [;)]
Da ve Mollov rabo ti si nali sum pisul.
Ama pri teb kak e?
Po sushtiq na4in li?
Nali i ti si s clocknat Epox 8RDA+?
Rabotata e tam 4e dori i da ne e kloknat procesora pametta a pametta da e na dual channel memmory na 400 MHz pak dava greshki.
Tova osna4ava 4e Dual Chanel memory ne ba4ka v nikakuv slu4ai na 400MHz kakto trqbva...
Taka e pri men.
Pri teb kak e?
[?][:0]ooooo
OOO, значи вие всички, които сте с 8RDA+ go ползвате в single channel :((((
Mi taka NFORCE2 e po-baven ot kt400a PRI ednakva FSB..... Togava investicijata v 2 modula DDR e BEZSMISLENA,kato e po-dobre s edin s po-golqm obem.
AM I RIGHT ?
Ne pomaga li vdigane na VCC na chipset-a ?
Не е така.
Аз просто нямам късмет с чипсета.
Моя се дъни на ДЦЦ.
А пове4ето хора си го ползват сопкойно.
Да ама аз съм си пуснал шината/паметта на 210 и то е и по добре даже.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Praw si moi 4ovek.
Ot leadera pak mi go butnaha...
Sega puskam topik v NForcesHQ
Tam siurno shte mi pomognata da se spravq s problema.
Ako ne..
Shte ima mnogo razpravii sus Leader Varna[}:)]
<div align="right">оргинално мнение на BlackBLOOD</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Там най-малко ще ти помогнат. Както и преди ти казах не виждам с какво да се справяш Не е от паметта, дъното ти работи по-зле в DC режим - при предния ми АСУС разликата беше 204SC 191DC. Говоря за макс стабилност, не за достигнати честоти. И при тебе е така, какво толкова се чудиш бре???
Това не е причина за рекламация защото никъде дъното не се рекламира с поддръжка на FSB400, само на DDR400, а ако пуснеш паметта в асинхронен режим съм повече от убеден че няма да е проблем.. пък тогава се оправдават че всъщност nforce2-ките не са предназначени за асинхронен режим (което си е така).... та ядец или не - това е. Остава ти да отидеш и да пробваш да си смениш дъното. винаги има на кой да го дадатдето няма да е толкова взискателен.
Angelo, много се лъжеш че е по-бавен. При мен на 218 шина е доста бърза :) А КТ400 забрави да го пуснеш на шина над 185 без опасност за периферията..
Да помага вдигане на Vdd, но не вярвам да седне да го прави човека..
Az v momenta polzvam EPoX 8RDA+ FSB 400 Ultra Edition s TwinMOS PC3200. Rekorda mi be6e 10x229. Nikvi griji s pametta :D. Prosto jegata na CPUto mu doyde mnojko ~55*C. Pametta mu e DC. Az may izvadih kasmet s taq pamet - platih noname, doyde TwinMOS, nqmam protiv :P .
BTW Vuob6te ne biva da se sravnqva N-Force s KT400. Ako nqkoy ne mi vqrva, samo da probva da si pusne 229MHz 6ina na KT400. Ako trugne i izgorqt po-malko ot 2 ne6ta 6te sum udiven ;)
Ako nqkoy iska, moga da mu pusna wCPUid screenshot na 229x10, 'ko ne mi vqrva. Moje i pove4e ama s ohlajdaneto e zle :(
Ne pi6a za da se fukam, (vupreki 4e moje bi taka se polu4i :( ), no iskam da pokaja 4e tiq pameti sa durjelivi, a i sravnenieto na N-Force 2 s KT 400 e sme6no.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Ako nqkoy iska, moga da mu pusna wCPUid screenshot na 229x10, 'ko ne mi vqrva. Moje i pove4e ama s ohlajdaneto e zle :(
<div align="right">оргинално мнение на TeXHo MaHuaK</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ам дай де, това требе се види [:p][;)]
xuxuxux...
Otkri6 toplata voda!!!!
Dobre de, eto q kartinkata, nqma problemi :P
[img]ftp://free.techno-link.com/TeXHo/Computer%20Stuff/OCing/229X10.JPG[/img]
Ne be6e trudno, ama az sum si murzeliv - to i za tva sega se "vla4a" na 180x12... Prosto ne iskam da sum nad 50*C, a ne znam kuv po-hubav cooler da sloja...