Резултати от 1 до 13 от общо 13

Проблем с Twin MOS PC3200

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2003

Имам памет Twin MOS PC3200 която е с 36М гаранция и ми съдраха кожата за нея.[]

Проблемът ми е че когато я пусна на 400МХз и всички 3д приложения работят нестабилно под ХР със СПак1.

Пробвах най различни комбинаии на хардуера си докато разбера че проблема е в паметта но сега съм вече сигурен в това.

На 333 МХз работи перфектно.

Напрежението и е 2.632 V.

Веднъж я пуснах на 2.77в и пак забиваше.[!]

Пусна ли я на същото напрежение на 400МХз и става мазалото при 3д.Интересното е 4е вси4ко друго си върви както трябва.Тестовете на Сисофт Сандра, софтуер и др.

Какво да направя???

Да увелича ли напрежението и ако да колко???[?]

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2001

Тествай я с Мемтест86, aма я остави поне два пъти поред да мине теста.

p.s. забелязах че си с 2 памети тествай ги първо заедно и ако мемтеста не даде грешки и продължаваш да се съмняваш в паметите тествай ги потделно

p.s.s. ето и линка - http://www.memtest86.com/memt30.zip

/offtopic - aко нещо не ти е ясно питай lilos в понделеник )

4. Тук е от
    Apr 2003

Значи току що извърших цяла серия от тестове с тази програмка(много полезна програмка).

Ето резултатите:

1-ви модул на 1-ви слот(1-ви контролер) пуснат на 400 МХз работи перфектно и не дава грешки.

2-ри модул на 1-ви слот(1-ви контролер) пуснат на 400 МХз работи перфектно и не дава грешки.[:D]

1-ви модул на 1-ви слот(1-ви контролер) пуснат на 400 МХз и 2-ри модул на 2-ри слот(2-ри контролер) пуснат на 400 МХз дава 22 грешки за 1 лооп на теста.(При това разположение на паметите се включва Dual Channel Memmory опцията на НФорса)[]

1-ви модул на 1-ви слот(1-ви контролер) пуснат на 400 МХз и 2-ри модул на 3-ти слот(2-ри контролер) пуснат на 400 МХз дава 19000[xx(] грешки за 1 лооп на теста.(При това разположение на паметите се включва Dual Channel Memmory опцията на НФорса)

1-ви модул на 2-ри слот(2-ри контролер) пуснат на 400 МХз и 2-ри модул на 3-ти слот(2-ри контролер) пуснат на 400 МХз Не дава грешки и аботи перфектно!(При това разположение на паметите се НЕ СЕ включва Dual Channel Memmory опцията на НФорса)

[?][?][?][?][?]

Защо?

Знам че разликата в производителността не е много голяма със или без Dual Channel Memmory но искам като съм си платил за нещо да го имам![!]

Я плс останалите горди притежатели на Epox 8RDA+ да си кажат мнението по въпроса а също и как стоят нещата при тях.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2002

Vij ti kva bila rabotata

Eto za6to parvona4alno ti bqha slojili pametite v ne dvukanalen rejim

te sa q testvali i sa razbrali 4e ima ne6to []

6. Тук е от
    Apr 2003

Praw si moi 4ovek.

Ot leadera pak mi go butnaha...

Sega puskam topik v NForcesHQ

Tam siurno shte mi pomognata da se spravq s problema.

Ako ne..

Shte ima mnogo razpravii sus Leader Varna[}]

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Пич, успокой се!

Проблема е в ДЪНОТО, а не в паметта!!!!!

Дъното ти просто не издържа Dual Channel при 200FSB, ами само Single.... зат'ва и всяка памет по отделно работи без проблеми, само че двете заедно ( всяка на отделен контролер ) не щат, щото и дъното не ще... при Slot 2&3, когато работиш само на вторият контролер отново нямаш проблеми, нали така? []

8.  

9. Тук е от
    Apr 2003

Da ve Mollov rabo ti si nali sum pisul.

Ama pri teb kak e?

Po sushtiq na4in li?

Nali i ti si s clocknat Epox 8RDA+?

Rabotata e tam 4e dori i da ne e kloknat procesora pametta a pametta da e na dual channel memmory na 400 MHz pak dava greshki.

Tova osna4ava 4e Dual Chanel memory ne ba4ka v nikakuv slu4ai na 400MHz kakto trqbva...

Taka e pri men.

Pri teb kak e?

10. Тук е от
    Jun 2003

[?][:0]ooooo

OOO, значи вие всички, които сте с 8RDA+ go ползвате в single channel (((

Mi taka NFORCE2 e po-baven ot kt400a PRI ednakva FSB..... Togava investicijata v 2 modula DDR e BEZSMISLENA,kato e po-dobre s edin s po-golqm obem.

AM I RIGHT ?

Ne pomaga li vdigane na VCC na chipset-a ?

11. Тук е от
    Apr 2003

Не е така.

Аз просто нямам късмет с чипсета.

Моя се дъни на ДЦЦ.

А пове4ето хора си го ползват сопкойно.

Да ама аз съм си пуснал шината/паметта на 210 и то е и по добре даже.

12. Member
    Тук е от
    May 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Praw si moi 4ovek.

Ot leadera pak mi go butnaha...

Sega puskam topik v NForcesHQ

Tam siurno shte mi pomognata da se spravq s problema.

Ako ne..

Shte ima mnogo razpravii sus Leader Varna[}]

<div align="right">оргинално мнение на BlackBLOOD</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Там най-малко ще ти помогнат. Както и преди ти казах не виждам с какво да се справяш Не е от паметта, дъното ти работи по-зле в DC режим - при предния ми АСУС разликата беше 204SC 191DC. Говоря за макс стабилност, не за достигнати честоти. И при тебе е така, какво толкова се чудиш бре???

Това не е причина за рекламация защото никъде дъното не се рекламира с поддръжка на FSB400, само на DDR400, а ако пуснеш паметта в асинхронен режим съм повече от убеден че няма да е проблем.. пък тогава се оправдават че всъщност nforce2-ките не са предназначени за асинхронен режим (което си е така).... та ядец или не - това е. Остава ти да отидеш и да пробваш да си смениш дъното. винаги има на кой да го дадатдето няма да е толкова взискателен.

Angelo, много се лъжеш че е по-бавен. При мен на 218 шина е доста бърза А КТ400 забрави да го пуснеш на шина над 185 без опасност за периферията..

Да помага вдигане на Vdd, но не вярвам да седне да го прави човека..

13. Тук е от
    Jun 2003

Az v momenta polzvam EPoX 8RDA+ FSB 400 Ultra Edition s TwinMOS PC3200. Rekorda mi be6e 10x229. Nikvi griji s pametta :D. Prosto jegata na CPUto mu doyde mnojko ~55*C. Pametta mu e DC. Az may izvadih kasmet s taq pamet - platih noname, doyde TwinMOS, nqmam protiv :P .

BTW Vuob6te ne biva da se sravnqva N-Force s KT400. Ako nqkoy ne mi vqrva, samo da probva da si pusne 229MHz 6ina na KT400. Ako trugne i izgorqt po-malko ot 2 ne6ta 6te sum udiven

Ako nqkoy iska, moga da mu pusna wCPUid screenshot na 229x10, 'ko ne mi vqrva. Moje i pove4e ama s ohlajdaneto e zle

Ne pi6a za da se fukam, (vupreki 4e moje bi taka se polu4i ), no iskam da pokaja 4e tiq pameti sa durjelivi, a i sravnenieto na N-Force 2 s KT 400 e sme6no.

14.  

15. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Ako nqkoy iska, moga da mu pusna wCPUid screenshot na 229x10, 'ko ne mi vqrva. Moje i pove4e ama s ohlajdaneto e zle

<div align="right">оргинално мнение на TeXHo MaHuaK</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ам дай де, това требе се види [][]

16. Тук е от
    Jun 2003

xuxuxux...

Otkri6 toplata voda!!!!

Dobre de, eto q kartinkata, nqma problemi :P

[img]ftp://free.techno-link.com/TeXHo/Computer%20Stuff/OCing/229X10.JPG[/img]

Ne be6e trudno, ama az sum si murzeliv - to i za tva sega se "vla4a" na 180x12... Prosto ne iskam da sum nad 50*C, a ne znam kuv po-hubav cooler da sloja...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продава се кабел за колони Chord Epic Twin
    От Evlampio във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 19-04-15, 18:58
  2. Twin peaks
    От BIZZART във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 22-02-05, 12:36
  3. Tursq Dual WAN/Twin WAN Router
    От XL във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 14-12-04, 18:49
  4. Функцията Twin view
    От ivan_76 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 11-05-03, 19:37
  5. Subtitles za Twin Warriors
    От lemmy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 06-08-02, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе