Ремонт на HDD Maxtor DM9 80GB.
От токов удар ми изгоря HDD Maxtor DM9 80GB.Един от чиповете му е с дупка по средата и с 2 откъснати крачета.Възможно ли е да се смени електрониката му и евентуално колко ще ми струва подобна услуга.Също така ако можете да ме насочите към някоя фирма която извършва подобни ремонти.
като ми се скапа диска ми казаха 4е ако е от токов удар напараво да си купужам нов !ремонта струвал по4ти колкото нов , може и да са ме излагали ! но из4акай да жидим какво ще кажат разбира4ите !!!
П.П. защо не си купи с ПЦ-то и контакт или разклонител с защита от токови удари, аз мислях 4е е излишно но има ефект от тях, моя наколко пати сработи то4но на време !!!
Този хард би трябвало още да е в гаранция. Няма ли стандартно 1 година гаранция? Ако е в гаранция, защо не го върнеш - пък кой те кара да казваш токов удар. Скапала се е електрониката и толкова.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Този хард би трябвало още да е в гаранция. Няма ли стандартно 1 година гаранция? Ако е в гаранция, защо не го върнеш - пък кой те кара да казваш токов удар. Скапала се е електрониката и толкова.
<div align="right">оргинално мнение на trastikata</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">ДА го варне ама те там трева пасат ! нали 6те видят 4е е от токов удар ! и 6те му кажат 100$ за нов !!! но нека да опита може и трева да хапват [;)]
С дупка на единят чип и 2 скъсани крачета ми беше трудно да прикрия токовият удар :-(
Гаранцията не покривала токови удари.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">С дупка на единят чип и 2 скъсани крачета ми беше трудно да прикрия токовият удар :-(
Гаранцията не покривала токови удари.
<div align="right">оргинално мнение на Stefan</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Нов приятелю нов ! И този път не забравяй еднин разклонител с филтър струва 10-15лв !
Забрави просто !!!!!!!!Ако намериш часовникар може и да ти върже[:)]
Хммм, гилдията, която се занимава с ремонт на хардове, никога не е на едно мнение. Аз прецаках харда на една фирма (свързах го при работещ компютър, защото съм много отворен) и после почна едно 8 месечно ходене по мъките, от препоръчан специалист, та на корифей в областта... Всеки ми казваше нещо различно, но общото мнение беше, че ако имам няколко дсетки хиляди долара и връзки в NASA, евентуално мога да разчитам, че ще ми изтеглят инфото (вътре бяха данъчна информация, оферти и фактури на фирмата) на CD-та. Говореха ми за реформатиране само върху фабричен контролер, инициализиращи токове и т.н. Случайно попаднах на фирма "Итема - В", тел. 9718269; 91969 вътрешен 534, и човека го погледна, каза:"Елате след 3 дни, защото сега имам много работа!" и след 3 дни дадох $10 и си взех харда, работещ и с цялото инфо върху него. Твоят проблем е по-тежък, но защо не пробваш?
Поздрави!
И пиши после, дали и как си се справил!
Благодаря ти много.До няколко дни ще им звънна.Пък дано проработи харда.
И тука ударих на камък.Просто тоя диск няма да го бъде май.Казаха ми да попитам пак най-малко след половин година та ако случайно имат тогава резервни части за него.
Sorry. Е поне не го изхвърляй...[;)]