Отговор: Покупка на SSD + HDD
да не забравяме, че БРОЯТ на крайни потребители, които биват облъчвани с рекламите, е много по-голям от корпоративните, които НЯМАТ нужда от реклами и знаят какво търсят, и дали им трябва точно това
за крайния потребител "работа с големи файлове" е копирането на 40 гиги от един партишън на друг в 99,9999% от случаите, което пък се прави само през 0.0001% от времето за евридей потребление на сторидж дивайса :)
хиляда пъти по-важен е кешът, както е казано в клипа, както отбелязвате и вие, както знаете, че и аз знам, но въпросните много потребители не го знаят, и са склонни да се одрънкат едни излишни пари...
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
По-скоро малкото количество при някои SSD-та на така наречения псевдо SLC кеш е проблем. Като се препълни записва с нативната скорост на NAND, която е изключително ниска ,особено при изделията на Micron, Toshiba и Hynix. При NAND на Samsung скоростите са значително по-високи. Даже при pro моделите на Samsung с MLC няма нужда от псевдо SLC кеш.
На лаптопа имам SSD Micron, което си работи много добре и не съм забелязал да има проблеми с кеша или спад на скоростите. За другите марки не знам.
Цитат:
FearMe
да не забравяме, че БРОЯТ на крайни потребители, които биват облъчвани с рекламите, е много по-голям от корпоративните, които НЯМАТ нужда от реклами и знаят какво търсят, и дали им трябва точно това
за крайния потребител "работа с големи файлове" е копирането на 40 гиги от един партишън на друг в 99,9999% от случаите, което пък се прави само през 0.0001% от времето за евридей потребление на сторидж дивайса :)
хиляда пъти по-важен е кешът, както е казано в клипа, както отбелязвате и вие, както знаете, че и аз знам, но въпросните много потребители не го знаят, и са склонни да се одрънкат едни излишни пари...
Има и потребители, които не са корпоративни и също обработват много големи файлове - например видео, както и разни други проекти. А и не винаги корпоративните клиенти знаят какво им трябва.
Цитат:
avenge
На лаптопа имам SSD Micron, което си работи много добре и не съм забелязал да има проблеми с кеша или спад на скоростите. За другите марки не знам.
.
Имам предвид при препълване на псевдо SLC кеш или липса на такъв при NAND .
SLC/Non-SLC Cache
- - - - - - - - - -
Поне Samsung си го пишат .Например прочети 3,4 и 5 забележка в SSD 860 QVO. Псевдо SLC кеша се нарича от тях intelligent TurboWrite .
Освен физическия интерфейс M.2 съществува и U.2 , който е създаден за така наречените Enterpise SSD-та. Но напоследък много настолни дънни платки имат U.2 и цените на Enterpise SSD-та са паднали доста.Голямото предимство на U.2 спрямо M.2 е ,че могат да бъдат в 2.5'' формат ,което предполага и по-добро охлаждане. Western Digital представи WD Gold Enterprise-Class NVMe SSD, които може да се каже,че са на приемливи цени.
Тайванската KINGMAX продава малко продукти в България. Тя също почна да произвежда M.2 2280 PCIe NVMe Gen 4x4 SSD.
Ключовият момент тук ,че за разлика от другите SSD-та оборудвани с контролер Phison PS5016-E16, които имат радиатор, тук има само стикер от пластичен материал.
M.2 2280 PCIe NVMe SSD Gen4x4 PX4480
Micron представи Crucial® P2 SSD в 250 GB и 500 GB.
Ето какви изненади има в прехвалените дискове WD Red, по-точно в моделите от 2 TB до 6 TB.
WD Fesses Up: Some Red HDDs Use Slow SMR Tech Without Disclosure
- - - - - - - - - -
Kioxia реши да си оцветява продуктите,за да могат потребителите по-интуитивно да си ги избират.
KIOXIA announces launch of new brand consumer product portfolio
EXCERIA PLUS SSD
EXCERIA
EXCERIA SATA
- - - - - - - - - -
Teamgroup пусна два нови модела NVMe SSD с известното си графеново медно фолио като охладител.
TEAMGROUP launches T-FORCE CARDEA ZERO Z330 & Z340 M.2 Solid State Drives A Black and Gold Graphene Key for Opening the Door to High-Speed Gaming
CARDEA ZERO Z330 M.2 PCIe SSD
CARDEA ZERO Z340 M.2 PCIe SSD
- - - - - - - - - -
Silicon power пусна външно SSD. То е тънко и с много малки размери, може да се сложи на ключодържател и има интерфейс USB 3.2 Gen 2 Type-C.
PC60
Дни след представянето на P2 Micron представи и P5.
Crucial P5 3D NAND NVMe™ M.2 SSD
След скандала с използване на SMR технология на запис в някои модели WD Red ето го и обяснението на Western Digital.
On WD Red NAS Drives
Kingston представи най-новия си NVMe PCIe SSD-----> KC2500 .
Kingston Releases Next-Gen KC2500 NVMe PCIe SSD
Adata представи ново NVMe M.2 SSD, което е с златисто оцветен охладител.---->PCIe Gen3x4 M.2 SSD FALCON
Евтино - колко да е евтино , спомени колко е цената.