Отговор: Външен харддиск.
Нали се сещаш,че моделите с WiFi са с батерии.
- - - - - - - - - -
По-евтино е да си вземеш готово 2.5" решение,отколкото вътрешен диск + кутия. И ако ти са много важни нещата,добре е да ги дублираш на 2 диска.Колкото и да е , това е механика и може да дефектира.
- - - - - - - - - -
Лично аз имам SEAGATE Backup Plus Slim Portable Drive 1TB Blue и ADATA HV620 1TB BLACK. С дублиране на информация.
Това за батериите не се бях сетил. Засега отпада WiFi-то.
Аз мога да ти вкарам една друга идея. Може да си вземеш някое малко сървърче. Има ги тук https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%...B0%D0%BD%D0%B5 за по 140-150 лева. Идват ти с харддискове по 1-2 терабайта, колкото струва и хубав външен хард. Аз имам външен на WD, който си беше много добър и ми е вършил много работа, ама с времето започва да си прави проблеми. С един такъв сървър можеш да си сигурен, че няма как да загубиш нищо, защото има по няколко бекъпа, които ти връщат всичко. Не искам да си натрапвам мнението. Външния хард си е малък и удобен, но това според мен е доста по-дългосрочно и професионално решение. И двете неща съм ползвал и ти го казвам просто, за да го помислиш.
Колкото по-голям диск,толкова по-малка вероятност за проблеми, в предвид геометрията на устройството.
Ето една изгодна оферта- 6TB Seagate Backup Plus Hub.
Според мен това от доста време е най-добрата оферта за съотношение GB/цена.Даже има допълнителни USB портове за добавяне на още дискове.