Резултати от 1 до 9 от общо 9

Принтер Canon Pixma MG5450 Support Code 1403

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2020

Принтер Canon Pixma MG5450 Support Code 1403

Здравейте,

При включване на принтера изписва съобщение Support Code 1403: The type of print head is incorrect. Install the correct print head.

Принтера ми е даден в това състояние и на знам как е ползван преди това. Казаха ми, че от около месец и половина е така и преди това си е работел.

Та реших да се хвана и да го оправя, но имам нужда от помощ. Както казах, изписва това съобщение на екрана на принтера и не реагира при натискане на който и да е бутон. Пробвах да му пусна смопочистване на печатащата глава, но ми изписа, че има някаква грешка и нищо не стана. Пробвах да проверя дали само скенера работи, но също изписа грешка.

Изкарах печатащата глава и я накиснах в разтвор 50-50 спирт (95%) и дестилирана вода. Стоя така няколко часа и после я изплакнах само с дестилирана вода и я подсуших. Почисти клемите на главата, на принтера и на касетите с мастило със спирт. Пуснах принтера, но нямаше ефект - пак същата грешка изписва.

Забелязах, че като отворя капака и лампичките на някой от касетите с мастило мигат, докато другите си светят постоянно. Възможно ли е мастилото да се е спекло или заради тези касети да я дава тази грешка? Не ми се дават пари за нови касети ако не е сигурно, че ще проработи принтера.

До сега не съм работил с мастилено-стеуен принтер и не знам как трябва да изглежда мастилото, но вътре в касетите не ми изглежда да е течно - като ги раздрусам и не се разлива като течност, ами изглежда малко като гъба и не знам дали не са изсъхнали.

Другата по-скъпа опция е да трябва да се смени печатащата глава. Оригиналните май са много скъпи. Намерих в AliExpress за $27.

Моля, ако някой има какво да каже по въпроса, да сподели.

Благодаря!

2.  

3. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Отговор: Принтер Canon Pixma MG5450 Support Code 1403

Главите са много скъпи по презумпция. Моят е MG5350, но не съм сменял глава. Сменял съм на IP4000, IP4500, IP5000 - главите по спомен бяха около 160 лв. Не си спомням каква беше грешката, когато се наложи да ги сменям, със сигурност при два от случаите нямах съобщение за грешка, просто вече не можех да ги изчистя и 1-2 цвята почти не излизаха.

Принципно чистех с изопропилов спирт, обилно напоен върху някаква гъбичка от този вид като притискам многократно главата с дюзите към гъбичката. Ползвал съм и обезмаслител, но със спирта съм имал повече успехи, стува ми се. Тогава си купих и ултразвукова ваничка, оставял съм я с часове дори, но ефектът е слабоизразен. Прекарвал съм и спирт през дюзите с шлаухчета, прикачени към входовете на отделните мастила (тези, на които има една мрежичка отгоре) - много добре действа. Подавах спирта с голяма спринцовка през тези шлаухчета.

Подозирам, че при теб главата не контактува с принтера през контактите (да кажем да са зацапани някак) или просто да е изгоряла (много по-вероятно).

Мигането на касетите показва, че са на свършване или свършили мастилата. Можеш да разпробиеш касетите и да долееш мастило, но чиповете ще спрат печата. Нови съвместими касети не са много скъпи, нещо към 5-6 лв/бр. Мастилото се вижда като течно само докато е пълна касетата, да има нещо като кече вътре и е нормално после да не виждаш, че е течно, дори да не е свършила касетата.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

По-скоро чиповете на касетите, които мигат са умрели.

5. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Допускам и да е вярно, но се съмнявам - моите в момента мигат четири от петте, принтерът си печати безропотно и добре. Но не са оригинални касети, а някакви noname заместители.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Почистил е контактите на главата и касетите. Или е умряла главата или е някоя касета. Но кое точно е умряло, трябва да се установи по емпиричен път. Да намери някой познат с подобен принтер, сменя глава, касети докато се установи проблема. Ако купи глава , а се окаже касета, ще е прекарване. И касети да купува, а се окаже глава, пак прекарване.

7. Тук е от
    Apr 2020

Здравейте отново. Намерих една уж нова глава от OLX и днес я получих. Пробвах я но изкара същата грешка. Вече почвам да се съмнявам, че проблема е в самия принтер, а не в главата. По пътя на логиката стигам до заключение, че не е от касетите с мастило, защото ако главата е наред и пусна принтера без касети би трябвало да ми изпише някаква друга грешка. Примерно, че не открива касетите или нещо такова. Прав ли съм?

Някой може ли да препоръча добър сервиз във Варна?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Едва ли всички хора по света са честни. Една нова глава струва долу-горе колкото принтера, когато е бил нов , а не 20-30лв.За OLX може да се каже,че е раят на измамниците.
    Според мен не е рентабилно 6-7 годишен домашен принтер да се носи на ремонт. Но щом искаш да се занимаваш пробвай при Стемо например какво ще ти кажат.

11. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Поразчетох се малко, та в някаква тема гледам това:

… suddenly this 1403 message came. Couldn't use the scanner/copier. Tried all the usual. Nothing.

I turned the machine off, then turned on again but before it finished going into printing mode with all the whirring and clicking that involves, I got to the startup screen and chose set up, maintenance, clean or adjust device, then auto print head alignment. The display was indicating the levels of the ink on all the cartridges so I figured out that that it had decided it did recognize them after all!

Anyway after it had done the print head alignment I did some normal printing and it worked fine. No more error message.

Не пречи да се пробва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 05-08-14, 13:12
  2. Търся да купя принтер Canon Pixma MP 520
    От salico във форум Купува
    Отговори: 5
    Последно: 24-01-13, 02:38
  3. Принтер Canon Pixma iP 5200
    От BatVez във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 04-10-10, 17:17
  4. Принтер Canon Pixma MP550
    От dinko77777 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 28-04-10, 15:02
  5. Проблем с принтер Canon Pixma MP190
    От meri1966 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 24-01-10, 10:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе