Здравейте,
При включване на принтера изписва съобщение Support Code 1403: The type of print head is incorrect. Install the correct print head.
Принтера ми е даден в това състояние и на знам как е ползван преди това. Казаха ми, че от около месец и половина е така и преди това си е работел.
Та реших да се хвана и да го оправя, но имам нужда от помощ. Както казах, изписва това съобщение на екрана на принтера и не реагира при натискане на който и да е бутон. Пробвах да му пусна смопочистване на печатащата глава, но ми изписа, че има някаква грешка и нищо не стана. Пробвах да проверя дали само скенера работи, но също изписа грешка.
Изкарах печатащата глава и я накиснах в разтвор 50-50 спирт (95%) и дестилирана вода. Стоя така няколко часа и после я изплакнах само с дестилирана вода и я подсуших. Почисти клемите на главата, на принтера и на касетите с мастило със спирт. Пуснах принтера, но нямаше ефект - пак същата грешка изписва.
Забелязах, че като отворя капака и лампичките на някой от касетите с мастило мигат, докато другите си светят постоянно. Възможно ли е мастилото да се е спекло или заради тези касети да я дава тази грешка? Не ми се дават пари за нови касети ако не е сигурно, че ще проработи принтера.
До сега не съм работил с мастилено-стеуен принтер и не знам как трябва да изглежда мастилото, но вътре в касетите не ми изглежда да е течно - като ги раздрусам и не се разлива като течност, ами изглежда малко като гъба и не знам дали не са изсъхнали.
Другата по-скъпа опция е да трябва да се смени печатащата глава. Оригиналните май са много скъпи. Намерих в AliExpress за $27.
Моля, ако някой има какво да каже по въпроса, да сподели.
Благодаря!