Добро утро!
Ще помоля разбиращите от тази материя, да ме насочат към качествен модел гигабитов рутер и суич. Ще се използва в жилище ~ 65 m² и coolbox.
Преглед за печат
Добро утро!
Ще помоля разбиращите от тази материя, да ме насочат към качествен модел гигабитов рутер и суич. Ще се използва в жилище ~ 65 m² и coolbox.
Имам лично наблюдение за рутер TPLink C6.
https://m.emag.bg/bezzhichen-ruter-t...hoC_D4QAvD_BwE
Ако бюджета е по голям C7 или А7, AX10 ако искаш да поддържа и Wi-Fi 6.Пак на TPLink.
Колкото до суич на работа съм взел 1 TL-SG108 и 2 TL-SG1008D за План Б. Един път даже ги използвах , докато се ремонтира истинския суич. Работят без проблеми няколко дена 24/7 и запълнени 8 порта. TL-SG1008D макар да е с пластмасов корпус не грее чак толкова много.
Стига вече с тези боклуци тъплинк. Станали са такива, че захранванията до гаранция не карат даже.
Един микротик е перфектен и не много скъп
Ти кой мислиш,че ги прави тези микротик.
Искам съвет човешки за нещо от което не разбирам и веднага се намира някой тъпанар да осере темата. Без извинение за изразите. Сещайте се....
Благодаря на тези които изразиха мнение с конкретен съвет.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Аз не съм компетентен по темата, но от 8 години ползвам Асус. Досега ми е забивал не повече от 3 пъти. Към него са включени 2 телевизора, 2 телефона, 2 лаптопа и 1 таблет.
Не беше от най-евтините по това време. По спомен - около 100 лв.
Е как може да се осере някой който е в лайната?
В поста ми ако прочетеш пак по внимателно може и да намериш (в което се съмнявам) че все пак съм изразил мнение и в това число излиза, че ми благодариш и на мен...
А ако искаш по на място отговори задание трябва - колко и какви у-ва ще са в мрежата примерно... панелка ли е жилишето...
Успех с избора!
Ами не смятам, че това което си написал е в помощ за мен. Можеше, без да намесваш болната ти тема за оная простотия за която често пишеш, просто да ми кажеш какво още е необходимо като инфо.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Допълвам информацията която е нужна. Апартамент, тухла, четири помещения, дектоп компютър свързан с лан мрежа, лаптоп, три телефона, таблет, телевизор.
Приемниците за телевизията към рутера или към суича ще са вързани?
Идеята е, до телевизора в едната стая да бъде разположен рутера и устройството на оператора. От устройството, ще има кабели към другите помещения за телевизия и лан мрежа, ако се наложи да се позиционира друг компютър. От доставчика ме посъветваха за този суич, който да разпределя нещата. Не знам дали се изразих правилно.
Какъв е този гигабитов рутер? Да не би за суича да става въпрос да е гигабитов?
Приемници и ако ТВ стрийм върви по мрежата - то това би следвало да се ползва рутер от доставчика с гарантирани данни за да не насича...
Е кажи кой е оператора ако е от по големите де...
Иначе ако доставчика ще ти монтира техен рутер и тунери защо се налага допълнително да монтирате и твой рутер, суич?
ivodivo, ако четеше по внимателно, щеше да видиш, че съм написал още в началото кой е доставчика. Те предоставят устройство което не знам как се води. От нето имах кабел до компютъра и до рутера досега.
Сега прочетох, че ще предоставят:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34892&stc=1
https://icotera.com/products/managed...layer-3-device