някой има(л) ли е монитор CTX 711F ?
като го пусках от копчето, издаваше доста силен звук, а сега едвам едвам се чува, ша гори ли [:0] или тва е от топлото време /30C стайна/ ?
не съм много сигурен, ма е на 2,5 години поне.
някой има(л) ли е монитор CTX 711F ?
като го пусках от копчето, издаваше доста силен звук, а сега едвам едвам се чува, ша гори ли [:0] или тва е от топлото време /30C стайна/ ?
не съм много сигурен, ма е на 2,5 години поне.
Така мислиш ли че някой би могъл да ти даде отговор както си задал въпроса си?
Това дето бръмчи е намотката за размагнитване. По скоро системата за размагнитване е много наред.
Аз имам такъв... Имам представа за кое бръмчене говориш... Ако си забелязал, същия звук и се издава и при Degauss (Размагнитване-то)...Ползвай го докато работи , пък ако искаш мини на един "контролен преглед" При излизане от stand by по принцип не бръмчи... По принцип 711F е много стабилен монитор за разлика от 511F. Имам няколко познати, които имат такива - на всичките им горя захранването...
Пиши какво си направил...
10x, май звука е същия като и при дегаус, странно защо не се пуска дегаус вече при power-on.
а иначе спирате ли си мониторите или на sleep за през ноща ?
Тъпо е да се спират мониторите!!! Естествено,че на sleep, няма да спестищ иначе кой знае колко ток, а проблем като твоя не е изключено да се получи при постоянно изкл/вкл...
Как така няма DEGAUSS???????
Колкото и тъпо да ви звучи е по добре през ноща да си изключвате мониторите, най добре от контакта.
Един термистор за размагнитване струва няколко лева. Ако е заминал няма да се чува шума и ако имаш магнитни полета близо до монитора след време ще се появят петна по екрана.
Занеси го в някой сервиз за 5-10 мин с отварянето на монитора се сменя.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Колкото и тъпо да ви звучи е по добре през ноща да си изключвате мониторите, най добре от контакта.
<div align="right">оргинално мнение на Julian</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Единствено, ако идва буря... Иначе защо???
Аз съм точно с 711F и съм много доволен - до преди година си го гасях всяка вечер но вече го оставям на sleep - имам чувството че постояннот гасене и пускане е по-вредно за него... е ако има буря това ве че друг въпрос