Отговор: Препоръка за процесор
Бенчмаркс се спонсорират от Интел и затова са окупирали първите 15 места в класацията. Равни по цена процесори са по-слаби от Райзените , затова и са по - евтини вече. Иктината е , че интелите все още греят. Нов модел процесор интел - ново дъно , такава им е тактиката от години.
Бяха по-добри преди години .....
В крайна сметка взех 5600х, отзиви като имам време да тествам
Склонен съм да приема ,че Intel Alder Lake ще е по-изгоден при положение ,че на 4 януари се очаква да бъдат представени non-k процесори и други чипсети.
Възможно е , но Интел продължават да лъжат с температурите и трудно ще бият Райзените скоро. Като почна да отлагам във времето и накрая губя, не взех още една 2060S за 900 лв , че чаках да паднат цените и ето ..... паднаха на 2000+ лв
не ми припомняй, защото имах възможност за 2060 на 550 лева преди миналата коледа, но ми се сториха много на фона на прекрасната 3*** серия, която щеше да убие рибата... ако я имаше по магазините на MSRP цени!!!
Точно тогава и аз на черния петък в едигитала взех 2060 за 800-900 не помня вече , защото беше пакет с покупки. И един райзен 2700х за под 500 лв взех тогава ....Сега 500 лева са атлоните ебаси...