Отговор: Мнение за монитор
от няколко години насам съм на 21:9 - първо на 29", сега вече на 34" 3440*1440
никога не бих се върнал на 16:9, а за curved имам особено мнение (не е положително :) )
според мен 34" 3440*1400 на 144 хц дори на средностатистическата в момента цена от 899 лева си е супер оферта
колкото по-надолу, толкова по-добре де :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
от няколко години насам съм на 21:9 - първо на 29", сега вече на 34" 3440*1440
никога не бих се върнал на 16:9, а за curved имам особено мнение (не е положително :) )
според мен 34" 3440*1400 на 144 хц дори на средностатистическата в момента цена от 899 лева си е супер оферта
колкото по-надолу, толкова по-добре де :)
Проблема е, че повечето UltraWide са VA.... А IPS-a го превъзхожда.
Извитите също не ми допадат.
Благодаря!
Аз пък винаги съм предпочитал субективно VA пред IPS.
И двете си имат предимства и недостатъци в различни аспекти.
Цитат:
VanDan
Аз пък винаги съм предпочитал субективно VA пред IPS.
И двете си имат предимства и недостатъци в различни аспекти.
За ТВ и аз съм привърженик на VA, за монитор обаче с Black Smearing... И предимно за работа, мисля че не е най-удачния вариант. :)
първият ми 21:9 беше IPS LG 29", вторият ми е 34" Samsung VA
честно казано цветовете на LG-то бяха по-добри, но след малко калибриране Samsung-ът стана доста по-малко "пастелен", така че поне за мен това не е болка за умирачка
по-сериозният проблем на IPS LG-то беше замазването при бързи движения, забелязващо се дори при скролване на текст, снимки и т.н., а за мен това е истински deal breaker и когато вече ми писна (а и цените на 34" 3440*1440 вече не бяха по 1,2-1,3К) го смених с по-големия
VA е добър компромис между двата свята, ако се опитваш да стоиш с по един крак във всеки един от тях
Това за замазването, е типично точно за VA, но не и за IPS. Няма как VA да е с по-бърз response time от IPS! :)
Благодаря за мнението. Това за размазването е именно неизменна част от VA панелите така наречения Black Smearing.
четенето "на хартия" е много полезно нещо, но да имаш продукта на бюрото си е нещо маааалко по-различно
въпросният LG IPS беше този: https://www.lg.com/us/monitors/lg-29...rawide-monitor и съжалявам, че не съм записал описания от мен дефект, просто може би защото не съм очаквал някой да се усъмни в способността ми да описвам с думи това, което виждам с очи :)
поиска мнение, дадох го въз основа на почти 4 години ползване на LG-то и около половин година на Samsung-a
най-важното обаче е да отидеш някъде и да видиш продукта, който сио си харесал, на живо... всичко останало е само ориентир
Цитат:
FearMe
четенето "на хартия" е много полезно нещо, но да имаш продукта на бюрото си е нещо маааалко по-различно
въпросният LG IPS беше този:
https://www.lg.com/us/monitors/lg-29...rawide-monitor и съжалявам, че не съм записал описания от мен дефект, просто може би защото не съм очаквал някой да се усъмни в способността ми да описвам с думи това, което виждам с очи :)
поиска мнение, дадох го въз основа на почти 4 години ползване на LG-то и около половин година на Samsung-a
най-важното обаче е да отидеш някъде и да видиш продукта, който сио си харесал, на живо... всичко останало е само ориентир
Колега, 6 битова матрица, ниско опресняване.... нз какво сте очаквали. Но няма как не се заяждам, IPS-а да маже пред VA, точно обратното е! Ще видя през седмицата дали ще го сменя.
Благодаря!
P.S Аз не чета на хартия а гледам видео ревюта https://www.youtube.com/watch?v=MwfMtfBB07w
В крайна сметка се отказах да сменям монитора е перфектен! :)