Препоръка за USB флашка 2023г.
Тъй като вече работим с хардове на по 7000mb/s. е време за ъпгрейд на старите и бавни USB флашки. Трябва ми 1 бърза от която да се буутва Windows тоест да се инсталира Windows от нея, и още 1 просто да е бърза. Давайте и вие мнения за бързи и нови модели флашки на добри цени. Аз съм се ориентирал към 2 модела.
Lexar JumpDrive P30 USB 3.2 работи с 400 mb/s. четене и запис.
И другият по евтин вариант е Lexar JumpDrive M45 USB 3.1 работещ с 250 MB/s. четене.
Мисля и двете да ги купя от AliExpress.
Другият по-бърз вариянт който вече го имам и използвам е NVMe диск в USB кутишка 1000 MB/s. четене и запис, ограничени на 1000 от USB-то.
Отговор: Препоръка за USB флашка 2023г.
1 Прикачен файл(ове)
Да проверих ги всичките, но са по-скъпи от тези дето аз съм написал в Първи пост. Също така не съм се уточнил, но не ми трябват с USB tape C, а само с нормално USB.
И друго флашки с голям капацитет GB са напълно безсмислени.
Най-доброто и бързо и евтино решения е NVMe + USB кутишка. И ако искаме може да ползваме и само NVMe диска директно на дъното на всеки Компютър или Лаптоп.
Предимствата са много повече по този начин.
Ето го и мойто с хард работещ на 7000 MB/s. тоест имам 2 такива харда по 1TB.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39784&stc=1
DataTraveler Max USB 3.2 Gen 2 Series Flash Drive е в два варианта стандартния(type A) и type C.
SanDisk Extreme PRO® USB 3.2 Solid State Flash Drive е в type A.
И не са чак толкова по-скъпи от Lexar.
Шансът да се прецакаш е голям, когато става дума за покупка на всякакви флашки, ssd и hdd -та от Китай. Често капацитета, скоростта и т.н. нямат нищо общо с написаното. По-добре дай малко повече пари, но вземи откъдето трябва.
Lexar преди няколко години беше марка на Micron, сега е собственост на шенченската компания Longsys.
И аз считам, че от Китай купуването на флашове и друга периферия за компове си е прецаквация. Имам познати които се чудиха кой да прецакат след като бяха купили от там.
Да сега си поръчах една от Ebay.co.uk - Lexar M45 страхотна малка флашка за 20 лева която ще се ползва само за Буутване на Windows с 250Mb/s.
После може да си поръчам и една Lexar P30
Има ли посредници, които все още доставят от УК? Може и на лично да ми отговориш. Ще съм благодарен.
Под снимката ми пише къде живея в Лондон. Тук всичко е по евтино от България. Като ти дам пример: купих си хард диск NVMe WD Black SN850 1TB чисто нов за 85 паунда или това са 200 лева, а в България в Емаг струваше 350 лева, разликата е 150 лева за едно и също нещо. Това говоря преди няколко месеца де не сега.
Не бях обърнал внимание,че живееш там. Извинявам се за спама. Знам, дълги години пазарувах оттам посредством посредници, та покрай Брекзита и обмитяването бяха спряли да предлагат услугата и тъкмо се бях зарадвал,че са са намерили начин да продължат, но уви. :d
Трябва да се отбележи ,че Lexar JumpDrive P30 и Lexar JumpDrive M45 са със стария стандарт USB 3.0, който е още от 2008г. Той има теоретично ограничение от 500 MB/s.
USB 3.1 gen.1 и USB 3.2 gen 1 са пренаписани стария USB 3.0 без никакви изменения.
- USB 3.1 Gen 1 – SuperSpeed, 5 Gbit/s data signaling rate over 1 lane using 8b/10b encoding (effective 500 MB/s); the same as USB 3.0
- USB 3.1 Gen 2 – SuperSpeed+, new 10 Gbit/s data rate over 1 lane using 128b/132b encoding (effective 1212 MB/s)
- USB 3.2 Gen 1 – SuperSpeed, 5 gigabit per second (Gbit/s) data signaling rate over 1 lane using 8b/10b encoding (effective 500 MB/s), the same as USB 3.1 Gen 1 and USB 3.0.
- USB 3.2 Gen 2 – SuperSpeed+, 10 gigabit per second (Gbit/s) data rate over 1 lane using 128b/132b encoding (effective 1212 MB/s), the same as USB 3.1 Gen 2.
- USB 3.2 Gen 1×2 – SuperSpeed+, new 10 gigabit per second (Gbit/s) data rate over 2 lanes using 8b/10b encoding (effective 1000 MB/s).
- USB 3.2 Gen 2×2 – SuperSpeed+, new 20 gigabit per second (Gbit/s) data rate over 2 lanes using 128b/132b encoding (effective 2424 MB/s).
Цитат:
Първоначално публикувано от
gurcayy
Не бях обърнал внимание,че живееш там. Извинявам се за спама. Знам, дълги години пазарувах оттам посредством посредници, та покрай Брекзита и обмитяването бяха спряли да предлагат услугата и тъкмо се бях зарадвал,че са са намерили начин да продължат, но уви. :d
Има такива които доставят
например
График за транспорт от Англия - dostavki.co.uk
Цитат:
Първоначално публикувано от
brave
Да сега си поръчах една от Ebay.co.uk - Lexar M45 страхотна малка флашка за 20 лева която ще се ползва само за Буутване на Windows с 250Mb/s.
После може да си поръчам и една Lexar P30
За 20 лева с какъв размер?
3 Прикачен файл(ове)
32GB, 6.50 паунда и е цената в Ebay.co.uk
Ако ежедневно използвате флашка най-добре е Lexar P30, а тази Lexar M45 е само за инсталация на Windows.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39794&stc=1
От няколко години използвам тази пак е бърза и добра Китайска е. Използвам я за Филми на ТВ-то.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39797&stc=1