Отговор: NAS HDD + външна кутия
Първо си го свържи с нормален САТА кабел към дъното и пусни partition manager на Уиндоус за да му направиш разделите или един цял. После форматиране и след това трябва да се вижда.
Дясното копче на My Computer -> Manage -> Disk Management, правиш партишъни, форматираш и това е.
Много благодаря! Не мислех, че ще стане през диск мениджъра, защото не ми излизаше, като устройство и вече се виждах в някакъв филм, как разглобявам един настолен компютър, който не съм включвал от 10 години за да вържа диска на SATA порт. Пак благодаря много!:thumbsup:
Филмът щеше да бъде по-драматичен, ако настолният компютър ,който сигурно е много над 10 години не разпознава 2 TB диск.
Благодаря! Ето за това са форумите всеки, ако иска може да помогне:)
За сега ще го ползвам само за слушане на музика, че не мога да намеря начин да се четат външни субтитри чрез DLNA.
А какъв е DLNA сървъра? В къщи на един рутър с USB порт съм закачил външен HDD и телевизорите ми си четат субтитри. Самия сървър е minidlna, който е вграден в софтуера на рутъра.
Положението при мен е такова: ползвам DLNA сървър(не знам какъв е) от софтуера на рутера. Всичко си върви нормално, предполагам защото не прекодира, а си изпраща това което е, не ми зацикля. Пробвах няколко различни филма с различно качество и големина и е ОК, но субтитри НЕ. Изчетох какво ли не по форумите, но не видях решение, четох в един форум някъде комуникация с питане за субтитри и лице от DLNA беше отговорило, че не предвиждат в лиценза си включването на поддръжка на външни субтитри.
Телевизорът какъв е? Рутерът какъв е?