Резултати от 1 до 6 от общо 6
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By pytsev

Дистанционен видеоконтрол на село - устройства и мрежа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    София

Здравейте,
    Искам да инсталираме камери за видеоконтрол на село.

Kaкво трябва да взема, за да имам стабилна връзка?
    Има две къщи на разстояние 7м.
    (тази в която сме - имаме тази джиджавка от а1:
    ZTE MF927U Hotspot, която едвам вътре работи... със сим карта) , няма вариант за Lan нет. Покритието го дават 4Г /план с Мобилен интернет - неограничени мегабайти/
    Въпросът е - с наличното (2 год план) > как да го ъпгрейдна?
    EDit: Към номера на майка ми - виждам че има безплатен абон-нт "disk.bg" .

1. Трябва ни система за интернет, относно камери работещи през wi-fi (ето един
    пример за 2МП) /или с облак, ако някой от нас има безплатен абонамент/.

Full HD Картина с Четирикратен Зуум
    ✅ (PTZ) Моторизирана 360° Завъртане
    ✅ Двупосочно Аудио
    ✅ Засичане на Звук и Движение
    ✅ Директни Телефонни Известия
    ✅ Автоматично Проследяване на Движения
    ✅ Инфрачервен Нощен Режим
    ✅ Слот за Карта Памет

Ако нетът прекъсне или една от камерите е на границата на обхвата на WIFI - нали може да бекъпва паралелно в памет карта? Има ли значение какъв клас трябва да е картата
    планът ни с хотспота е: "Моб. интернет на макс.скорост".

С този тип устройства ще стане ли или трябва да се подходи към DVR (по скъп вариант, а кабелите ще се виждат, което целим да избегнем), относно WI-FI сигнала - какво бихте препоръчали?
    1. Access Point или Router, свързани към основния, най-добре по кабелен път.
    2. PowerLine и Access Point/Router - ...
    Repeater-ите, чета че не са добър вариант...
    Може ли конкретни модели да посочите? Поне 10м обхват се търси в задачата. Токът е що-годе стабилен там.
    2. Относно камерите - 2МП стигат ли за 10-20м? Нощния режим предполагам с вградения хардуер ще е до 5-10 м реално.
    През двоен стъклопакет ще сработва ли нощното виждане?
    В нета, камерите изглеждат супер, но на практика дали е така...
    Този пост е редактиран от hakama; 12-08-23 в 14:53.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2017

Отговор: Дистанционен видеоконтрол на село - устройства и мрежа?

Access point свързан към основния кабелно. Сега според това какво пространство искаш да покриеш трябва да се изберат и количествата AP. Досега не съм срещал камера която да не може да записва локално на картата и същевременно в облак. Зависи разбира се и на какви камери ще се спреш. Аз имам външна камера в гаража, която взима мрежа от AP вътре в къщата на разстояние от около 12-14 метра, но това е известен компромис макар камерата да работи без проблем. По възможност сменяш устройството на А1 с твое такова което поддържа мобилни мрежи, ако решиш да закупиш такова А1 трябва да потвърдят, че картата не е закачена за тяхното устройство, не е типична практика, но никога не се знае. Един чертеж какво искаш да постигнеш би помогнал.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от nbotov Виж публикацията
    Access point свързан към основния кабелно. Сега според това какво пространство искаш да покриеш трябва да се изберат и количествата AP. Досега не съм срещал камера която да не може да записва локално на картата и същевременно в облак. Зависи разбира се и на какви камери ще се спреш. Аз имам външна камера в гаража, която взима мрежа от AP вътре в къщата на разстояние от около 12-14 метра, но това е известен компромис макар камерата да работи без проблем.
    Камера... от 50лв (2мп с карта или Wifi и IR, снима при движение) - възможно ли е за такава цена?. 2МП не е ли малко или да търся по-мощни. През стъкло (на кола или дограма снимат ли добре (най-вече нощем)? Приложенията им на андроид ли работят (тък като и таблет за селото ще търся) отделно и на телефоните ще се следи/ гледа.
    абон-та към Disk.bg мога ли да го използвам в случая.
    Ако може някакви конкретни устройства да предложите.
    По възможност сменяш устройството на А1 с твое такова което поддържа мобилни мрежи, ако решиш да закупиш такова А1 трябва да потвърдят, че картата не е закачена за тяхното устройство, не е типична практика, но никога не се знае. Един чертеж какво искаш да постигнеш би помогнал.
    А1 са казали, че може да си вземем друго устр-во. Въпроса е какво.

В 1 и 2 има ток и там ще са устройствата за интернет + камери.
    Oптимално ще е да се постави и на 3 камера (добра е видимостта);
    за 4 може да се добави сензор дали се влиза (през врата) или за движение, но предполагам пак ще трябва wifi сигнал, но 15м мисля са постижими.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от hakama; 13-08-23 в 21:11.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2017

50лв за добра камера ми звучи нереално. Моята скромна камера на Aqara струваше някъде 120лв преди 2 години. Като гледам схемата един AP който има визуален контакт с трите трябва да свърши работа. Аз използвам АП на ubiquiti и съм доволен. Ако 1 и две са къщи ще трябват два AP, един за 1,2 и един за 3,4.

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    София

конкретни модели?

Access point свързан към основния кабелно. Сега според това какво пространство искаш да покриеш трябва да се изберат и количествата AP. Досега не съм срещал камера която да не може да записва локално на картата и същевременно в облак. Зависи разбира се и на какви камери ще се спреш. Аз имам външна камера в гаража, която взима мрежа от AP вътре в къщата на разстояние от около 12-14 метра, но това е известен компромис макар камерата да работи без проблем. По възможност сменяш устройството на А1 с твое такова което поддържа мобилни мрежи, ако решиш да закупиш такова А1 трябва да потвърдят, че картата не е закачена за тяхното устройство, не е типична практика, но никога не се знае. Един чертеж какво искаш да постигнеш би помогнал.
    Може ли да препоръчате конкретни модели:
    1. Рутер, 4G с поне 8-10м обхват (със сим слот )
    2. Access Point /за втората къща/
    3. NVR или DVR ?
    Disk.bg - не мога да го ползвам, понеже приложенията към камерките - дават опция към техен си сайт (платен)... та, вече обмислям пълна програма ( 1+2+3+4 + камери)
    4) За HDD - това ще свърши ли работа?
    WD Purple (3.5'', 2TB, 256MB, 5400 RPM, SATA 6 Gb/s) WD23PURZ ​​​​​​​ 119лв

- Относно камерите - ако 3MP ни се сторят слабички, ще поръчам по-мощни от али-то, че тук са доста скъпички и не се знае дали ще ги намерим при следващото ходене до село.

Токът е що-годе стабилен като за село.

7. Novice
    Тук е от
    Nov 2023

Здравей. Колегата по-горе го каза. Камерите като начало ги зарежи. Те са най-лесното. Като за начало направи така, че навсякъде да имаш стабилна WiFi мрежа. ZTE MF927U Hotspot - това го сложи в кутията му и го запази за да им го върнеш на края на договора. Купи си 4G рутер 2-4 антени няма значени, но гледай да има поне 1 LAN порт. Пусни си кабел до мъртвата точка и пусни още едно AP. По възможност пусни и трети в руга мъртва точка. Кръщаваш всички WiFi мрежи с едно и също име и вече закачаш камерите. Те ще си преценят от кое от всичките устройства да вземат нет. Сложи на всеки рутер по един смарт контакт като само му задаваш таймер да изключва за 10-15 сек. един път в денонощието нещо кат хард ресет да им прави /всички рутери имат това като опция, но като забие и не изпълнява правилото да се резетва в зададения му час/. При смарт контакт с нее, без нет той си знае да резетва.

Камерите. 4mpx бюджетни ICSEE приложение алиескпрес 80-90 лв/бр PTZ - . Работят перфектно ако са закупени от правилния китаец. Карта памет - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за видеонаблюдение, dashcam, регистатор. На самите карти го пише. Ориентировъчно 20 лв за 32гб и нагоре. Всичко останало бюджетно до 15 лв за 32гб не става. След 2 месеца бум заминава картата и записите.
    Cloud - платен е и не си заслужава като цена дори за година. По добре NVR. Относно NVR всичко става много лесно по мрежата. Просто всички устройства трябва да са в една мрежа и NVR автоматично по нея ти намира камерите.
    Ако тъпаците от А1 ти дадат статичен адрес и не е скапан нета на обекта можеш да премахнеш и облака от NVR и всичко започва да върви гладко.
    Това е от мен. Дано съм бил поне малко полезен.
    Поздрави

- - - - - - - - - -

Здравей. Колегата по-горе го каза. Камерите като начало ги зарежи. Те са най-лесното. Като за начало направи така, че навсякъде да имаш стабилна WiFi мрежа. ZTE MF927U Hotspot - това го сложи в кутията му и го запази за да им го върнеш на края на договора. Купи си 4G рутер 2-4 антени няма значени, но гледай да има поне 1 LAN порт. Пусни си кабел до мъртвата точка и пусни още едно AP. По възможност пусни и трети в руга мъртва точка. Кръщаваш всички WiFi мрежи с едно и също име и вече закачаш камерите. Те ще си преценят от кое от всичките устройства да вземат нет. Сложи на всеки рутер по един смарт контакт като само му задаваш таймер да изключва за 10-15 сек. един път в денонощието нещо кат хард ресет да им прави /всички рутери имат това като опция, но като забие и не изпълнява правилото да се резетва в зададения му час/. При смарт контакт с нее, без нет той си знае да резетва.

Камерите. 4mpx бюджетни ICSEE приложение алиескпрес 80-90 лв/бр PTZ - . Работят перфектно ако са закупени от правилния китаец. Карта памет - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за видеонаблюдение, dashcam, регистатор. На самите карти го пише. Ориентировъчно 20 лв за 32гб и нагоре. Всичко останало бюджетно до 15 лв за 32гб не става. След 2 месеца бум заминава картата и записите.
    Cloud - платен е и не си заслужава като цена дори за година. По добре NVR. Относно NVR всичко става много лесно по мрежата. Просто всички устройства трябва да са в една мрежа и NVR автоматично по нея ти намира камерите.
    Ако тъпаците от А1 ти дадат статичен адрес и не е скапан нета на обекта можеш да премахнеш и облака от NVR и всичко започва да върви гладко.

WD Purple (3.5'', 2TB, 256MB, 5400 RPM, SATA 6 Gb/s) WD23PURZ ​​​​​​​ - добро решение, което ще ти свърши работа. Ако не греша 3г гаранция му дават.

Рутер - влизаш в OLX и търсиш 4G рутер на А1. Много хора ги продават за по 90-100 лв може и по малко. Ако картата ти не тръгне звъниш на оператора и казваш, че кутийката ти е умряла и си купил нов 4г утер. Ще им дадеш MAC адрес, не съм сигурен мисля, че и сериен номер искат и картата ти заработва на тоя рутер.

Втори рутер AP - каквото вземеш на открито ще хвърля на радиус 20 метра минимум. Търси някой стар tp-link на времето вършеха хубава работа. Въпреки това каквото и да вземеш би трябвало добро покритиер да имаш.

NVR или DVR - NVR - network video recorder. Тези китайските камери няма да ги подкараш на DVR, само на NVR.

Това е от мен. Дано съм бил поне малко полезен.
    Поздрави
    espace одобрява това.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 09-01-21, 23:44
  2. Отговори: 0
    Последно: 05-02-14, 17:42
  3. Дистанционен алкохолен радар за шофъорите
    От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 29-10-11, 23:07
  4. Дистанционен термометър за котел
    От Danri във форум Отопление
    Отговори: 9
    Последно: 16-05-10, 07:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе