1. само с единия хард включен веднага след като лепна format c: /s при рестарта въпреки че нито на C: нито на D: има WINDOWS ми се появява логото на 98-цата (само докато зарежда дос-драйверите)!
[:0][:0]
2. Вече в windows-a със Ultra-ATA контролер(дето прави да се чете по-бързо) инсталиран не мога да си пусна и двата харддиска едновременно, или трябва да премахна Ultra-ATA или да включа SafeMode (което е равносилно да не се зареди ultra-драйвера) дали има значение че и на двата диска е инсталиран win98 ? (в SafeMode ми пише че за физически диск едно има C: i E:, а за физически диск 2- C: (pak !!!) i D: а всъщност си има C, E i D, F що за боза е това ???? [!]
3. кой конектор отговаря на мастер и кой на слейв ??? би трябвало свободния (крайния) да е мастър а междинния слейв нали ? (да де ама не) ...[!][!]
Помогнете ми, че иначе хвърлям всикото през прозореца и аз след него ![xx(][xx(][xx(]
Обаче - пробвай да изкараш джъмпера на хард-диска който искаш да е втори и виж дали така ще го разпознае като втори. Или извади и на двата и трябва да станат на кейбл селект автоматично.
Не разбрах БИОС в началото какво ти казва и кой ти дава за мастер и кой за слейв?
hardware dobre. Pod dos si gi ima 4etirite logi4eski diska, pod Safe-Mode
sa6to. Bez Ultra-ATA v Normal mode si rabotiat pod WIN.
Kogato instaliram "Intel Utra-ATA storage controler" ot CD-to
na danoto i restartiram.. windowsa zarejda do niakade i v edin
moment si ostava ekrana s dosovskite prostotii i indikatora
na HDD-ta ostava da sveti, bez da premigva (bez da 4etat hardovet).
I do tuk! spiram otka4am slave diska vsi4ko si tragva,
zaka4am go pak ne tragva, uninstall-vam Ultra-ATA-to,
pak gi puskam i dvata - win tragva.
Dali ako mahna windowsa ot slave diska(maxtor-kata) 6te tragne. Kogato maxtor-a be6e master, a drugia hard be6e prazen - tragna. A mi triabva tova Ultra-ATA (ot 6-7 MB/s stavat 36-38 Mb/sec)
Maxtor(mstr, win98) + WD80(slave, empty) + ultra ATA -> tragva
WD80(mstr, win98) + Maxtor(slave, win98) + ultra ATA -> ne tragva
WD80(mstr, win98) + Maxtor(slave, win98) bez ultra ATA -> tragva
WD80(mstr, win98) + Maxtor(slave, empty) + ultra ATA -> ne sam probval (moje bi)
WD80(mstr, win98) + Maxtor(slave, empty) bez ultra ATA -> ne sam probval (100% 6te tragne)