Помощ за избор на охранителни камери
Здравейте,
Имам нужда от помощ при избора на охранителни камери.
Камерите ще се използват в подземен гараж, който е слабо осветен. Има захранване на 240V. В идеалния случай, предпочитам камерите да бъдат Wi-Fi и да предлагат възможност за съхранение на записи в облак (има ли такова животно?)
Свързаността в гаража не е много добра, но предполагам, че може да се използва екстендър от моя апартамент за подобрение на сигнала (тук спекулирам).
Ще се радвам да чуя вашите предложения и идеи, тъй като нямам почти никакви познания с камерите.
Отговор: Помощ за избор на охранителни камери
Камерите са ти най-малкия проблем, всяка една камера за 50лв. от алито ще ти върши работа, имам такава и работи чудесно и в пълен мрак на инфра светлина, че дори и движение засича и се върти сама.
Първо се увери, че можеш да закараш нет до мястото на камерата.
Тоест купи го тоя екстендър и виж дали ще хванеш нет на телефона, щото аз съм малко скептичен, ако не си на първия етаж над гаража или поне в близост.
и друго нещо - повечето от евтините камери са пълен шит - не можеш да разпознаеш лице ако се наложи , та ако има откъде да видиш реално видео от камери би ти било полезно за целите ти
https://www.robicam.bg/product/waterproof2/
E такава е моята, едно към едно като характеристики, вижда се чудесно и в тъмно, и в светло, до 2м и бръчките ще ти преброя.
Благодаря и на двамата. Ще се свържа с А1 да видим дали можем да направим една отбивка долу за по-добър нет, и да идва от моя абонамент, така да се каже.
А иначе, не е важно да се виждат лицата, цялото разстояние е 7-8 метра. При маневриране ме удариха, и въпреки, че сме 6 коли, никой не си признава :) Това е идеята на камерите.
Благодаря.