Отговор: Проект ретро компютър
разходи се до най близката скрападжийница. слот 1 и надолу се намират трудно , но някой пентиум 4 ще отнсеш на 90процента.
ако намериш пентиум 1 дъно свиркай. и аз си търся.
и вземай всичко кутия захранване че вече не се намират.
Като поразпитах приятели и познати набързо се сдобих с Pentium 4 компютър. Почти всички ми казаха, че още преди години всичката такава техника е изхвърлена или подарена.. Както и да е.. Все пак успях да му сложа 98 и всички драйвъри. За сега съм доволен, но продължавам да търся компютър от ерата на 95/98. Гледам в базар има 2-3ма дето продават части или цели компютъри по 200-300лв, което ми се струва безумие за нещо което се намираше до кофите само до преди няколко години (много пъти съм виждал).
Чудя се тези хора от къде намират такива компютри и части (като имат по 200-300 обяви) освен, ако не работят на някоя скрападжииница?
миналата година бях по софето пред ту имаше някакви хранилки и магазинчета - е един чичка трошеше дърти платки. разходи се по битаците. но скрападжийниците са най добре.
ако успея да събера копие на първият си комп ще съм много щастлив - пентиум 166 или 233 с вуду бънши - къде се връзваше ускоритея към видеокартата. вече не се и сещам. помня колко ревах като се окончи.
намери дъна за пентиум 1 - имаш един цпу от мен.