Резултати от 1 до 4 от общо 4
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By roshli

Проект ретро компютър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Проект ретро компютър

Здравейте,
    от извесно време имам идеята да си сглобя ретро компютър за дос и windows 98. Проблемът е, че искам и хардуера да е ретро от 90-99г. Имам някакви части, но са от сокет 754 и АМ2.
    Затова ще съм много благодарен, ако на някой му се намира такъв компютър или поне дъно и процесор със сокет 370 или слот 1. Аз мога да дам в замяна по-съвременни компоненти.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Проект ретро компютър

разходи се до най близката скрападжийница. слот 1 и надолу се намират трудно , но някой пентиум 4 ще отнсеш на 90процента.
    ако намериш пентиум 1 дъно свиркай. и аз си търся.
    и вземай всичко кутия захранване че вече не се намират.

4. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Като поразпитах приятели и познати набързо се сдобих с Pentium 4 компютър. Почти всички ми казаха, че още преди години всичката такава техника е изхвърлена или подарена.. Както и да е.. Все пак успях да му сложа 98 и всички драйвъри. За сега съм доволен, но продължавам да търся компютър от ерата на 95/98. Гледам в базар има 2-3ма дето продават части или цели компютъри по 200-300лв, което ми се струва безумие за нещо което се намираше до кофите само до преди няколко години (много пъти съм виждал).
    Чудя се тези хора от къде намират такива компютри и части (като имат по 200-300 обяви) освен, ако не работят на някоя скрападжииница?
    estqwerty одобрява това.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

миналата година бях по софето пред ту имаше някакви хранилки и магазинчета - е един чичка трошеше дърти платки. разходи се по битаците. но скрападжийниците са най добре.
    ако успея да събера копие на първият си комп ще съм много щастлив - пентиум 166 или 233 с вуду бънши - къде се връзваше ускоритея към видеокартата. вече не се и сещам. помня колко ревах като се окончи.
    намери дъна за пентиум 1 - имаш един цпу от мен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Ретро серия на Горенье ?
    От FearMe във форум Хладилна техника
    Отговори: 11
    Последно: 22-12-18, 21:08
  2. Откриха Ретро Музей
    От AC_From_Hell във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 30-05-15, 12:33
  3. [Купувам] Ретро Конзоли
    От lada2107 във форум Купува
    Отговори: 4
    Последно: 26-11-12, 11:14
  4. Продавам ретро комп с развален хард
    От technolog във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 15-06-12, 11:59
  5. Отговори: 3
    Последно: 02-04-11, 01:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе