kakto pi6e w zaglavieto, tursq "kude moje da se testva ram hardware-no".
<font color="orange">Malone Edit: Пиши на кирилица bASAEF! Спазвай правилата на форума!</font id="orange">
kakto pi6e w zaglavieto, tursq "kude moje da se testva ram hardware-no".
<font color="orange">Malone Edit: Пиши на кирилица bASAEF! Спазвай правилата на форума!</font id="orange">
Harware-а нали пак работи под оправлянието на software?[]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">kakto pi6e w zaglavieto, tursq "kude moje da se testva ram hardware-no".
<div align="right">оргинално мнение на bASAEF</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Хардуерно се пробва, като я боднеш на хардуер (и той проработи, без забележки или пък с), а той от своя страна си я тества софтуерно. []
Човека явно пита за стенд на който се тества рама. В Аргус съм чувал че имат, но това беше преди да се наложи ддр. Все пак нали те интересува дали работи на твоя хардуер. От http://www.lnx-bbc.org/download.html си теглиш ISO-то на linux-bbc версия 2.1, печеш го на един диск, боотваш от него, като ти се появи шела пишеш memtest и плескаш enter. Целия тест е продълителен и дълъг, но в началото си пуска един бърз който почти винаги пропищява ако има проблеми с рама. Този тест показва прецаканите адреси на рама и ако си ентусиаст, под линукс може да забраниш тези адреси и да си го ползваш [] Успех.
KOKOSH - това не го бях чувал, заинтересувах се ще взема да го дръпна, дали е достоверен този мемтест в сравнение с МЕМТЕСТ86 ?
Ок, интересува ме "стенд", ако така се нарича, някой знае ли къде има такъв освен в Аргус (ще се обяда да питам там), memtest86 не открива никакви грешки, само дето имам голям проблем (99% заради рама) при export-ване от premiere pro... + това компютърът започна да забива когато си иска - това това е след като миналата седмица си взех 512МВ рам.
Случвало ми се е на компютър с 512МВ рам и Win98 (Win98SE). С ХР нямаше такъв проблем. Беше от Windows-a, не можеше да го управлява, а скоростта падна доста.
Пробвай да сложиш по консервативни тайминги за рама в биоса.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Случвало ми се е на компютър с 512МВ рам и Win98 (Win98SE). С ХР нямаше такъв проблем. Беше от Windows-a, не можеше да го управлява, а скоростта падна доста.
<div align="right">оргинално мнение на HGD</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Как така не може да го управлява? Доколкото знам и Win 98 и Win XP pro могат да адресират до 4 GB памет.