Запитване относно Infra Red
Така, от доста време един авер ме пита може ли неговият IR приемник от комплекта на МЕДИА МАКС (оново дистанционно на Русенци), не може да се ползва за да предава данни към телефони с IR. Та рекох да питам. Поне според мен не би трябвало да стане, защото е само приемник. Ако може да стане с някакво добавяне на някакъв елемет към схемата, моля кажете. Ако не, бих желал да се обосновете по на дълго и широко, за да мога да обесня на човека и той да ме разбере. Предварително благодаря.
Няма как да стане, наистина приемника на Media Max може само да "приема" [:D]. Няма и начин с малки промени по схемата да може да се направи за приемане и предаване.
Начина на работа на примника е такав, че не използва протокола за предаване на данни на COM порта(нщо че се вкючва кам него[}:)]), затова ще има и друг проблем... няма как софтуера на GSM да работи с този приемник!
Поздрави от Русе![:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Така, от доста време един авер ме пита може ли неговият IR приемник от комплекта на МЕДИА МАКС (оново дистанционно на Русенци), не може да се ползва за да предава данни към телефони с IR. Та рекох да питам. Поне според мен не би трябвало да стане, защото е само приемник. Ако може да стане с някакво добавяне на някакъв елемет към схемата, моля кажете. Ако не, бих желал да се обосновете по на дълго и широко, за да мога да обесня на човека и той да ме разбере. Предварително благодаря.
<div align="right">оргинално мнение на LUDIA</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Няма как да стане и ти сам си си дал отговора, приемника е само за приемане. (фотодиод-приема, ир.светодиод-предава) Липства ти едното звено за обратна връзка в твоя случай.