Резултати от 1 до 3 от общо 3

Запитване относно Infra Red

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Така, от доста време един авер ме пита може ли неговият IR приемник от комплекта на МЕДИА МАКС (оново дистанционно на Русенци), не може да се ползва за да предава данни към телефони с IR. Та рекох да питам. Поне според мен не би трябвало да стане, защото е само приемник. Ако може да стане с някакво добавяне на някакъв елемет към схемата, моля кажете. Ако не, бих желал да се обосновете по на дълго и широко, за да мога да обесня на човека и той да ме разбере. Предварително благодаря.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2003

Няма как да стане, наистина приемника на Media Max може само да "приема" [:D]. Няма и начин с малки промени по схемата да може да се направи за приемане и предаване.

Начина на работа на примника е такав, че не използва протокола за предаване на данни на COM порта(нщо че се вкючва кам него[}]), затова ще има и друг проблем... няма как софтуера на GSM да работи с този приемник!

Поздрави от Русе![]

4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Така, от доста време един авер ме пита може ли неговият IR приемник от комплекта на МЕДИА МАКС (оново дистанционно на Русенци), не може да се ползва за да предава данни към телефони с IR. Та рекох да питам. Поне според мен не би трябвало да стане, защото е само приемник. Ако може да стане с някакво добавяне на някакъв елемет към схемата, моля кажете. Ако не, бих желал да се обосновете по на дълго и широко, за да мога да обесня на човека и той да ме разбере. Предварително благодаря.

<div align="right">оргинално мнение на LUDIA</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Няма как да стане и ти сам си си дал отговора, приемника е само за приемане. (фотодиод-приема, ир.светодиод-предава) Липства ти едното звено за обратна връзка в твоя случай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Запитване ?
    От nikolin във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 30-08-12, 23:59
  2. Запитване.
    От Razbira4 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 06-03-12, 23:43
  3. запитване за климатик
    От hopcyns във форум Климатици Daikin
    Отговори: 51
    Последно: 22-03-11, 00:43
  4. Запитване относно Регламент(ЕО) 303/2008 на Европейската комисия
    От peshooo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 04-03-11, 15:19
  5. ЗАПИТВАНЕ
    От comunikator във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-10, 01:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе