До ден-два ще си купя нова записвачка. Спрял съм избора си на TEAC W552E(52x24x52x) - black панел. Моля ако имате опит с този модел, споделете го.
Приемам предложения и за други марки и модели.
Благодаря!
До ден-два ще си купя нова записвачка. Спрял съм избора си на TEAC W552E(52x24x52x) - black панел. Моля ако имате опит с този модел, споделете го.
Приемам предложения и за други марки и модели.
Благодаря!
Не съм доволен от тази записвачка. Наскоро си взехме такива. Поне досегашният ми опит показва, че са доста капризни към носителите, което ме кара да не ти я препоръчвам. Не мога да ти дам конкретно друго предложение - опита ми е само с Plextor и Yamaha, за които коментарите са излишни. Мисля, че разискваното в тази тема ще ти е от полза http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=10612
И моят опит показва, че не струва. По-добре се насочи към Lite-on, LG от ниския клас или Plextor от високия.
Лични предпочитания - Lite-on LOLTR52327S25C CD-RW 52X/32X/52X bulk with software (Lite-on LOLTR52327S01C CD-RW 52X/32X/52X Retail)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И моят опит показва, че не струва.
<div align="right">оргинално мнение на HGD</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Какво ще рече не струва в твоя случай ???
Определено не си заслужава,аз предпочитам LITE-ON.ТЕАСа мноооого бавно развъртва дисковете, чак ме изнервя.LG e добре, но поне старите ревизии не пишеха на MAX скорост, в края на диска намаля скоростта, сега за новите ревизии не знам как е положението.
Аз съм с такъв Тийк от февруари месец 2003г. Мога да кажа само, че не съм имал никакъв проблем досега! Записвачката е изпекла към 150 диска, без претенции към марката им! И аз чух че има проблеми с този модел на Тийк, но за по-късни ревизии (след Април 2003г.)
При около 30% записаните дискове се скапах след 10-тото четене (говоря за дискове с филми). Грешките са в края на диска, което напълно прецаква филмите. От 10 диска BenQ (записвачките са боклук - след 30-тина записа почват да дават грешки) - 8 бяха скапани (над 40% скапани сектори), единия е аудио (чете се) и само един стана. От тогава не си купувам такива дискове. Записаните дискове се четат на ниски скорости - до 16х (повечето). Механиката им не струва, а едно дори не искаше да се отваря (а беше чисто ново).
От 15-тина продадени у-ва (6 бяха 52х, а останалите 48х), само едно не е дало грешки (48х)!!!
Това показва моя опит в тоя случай.
Ботевград е малък, търговците ги познавм лично. През лятото имаше безупречни Тийкове. Сега продават Тийк менте.
Хората ме предупредиха - не взимай, не е за свои хора. [:D]
А после се оказа, че безупречния Тийк от лятото е по-слаб на четене от ЕлДжито ми. Иначе за писане- без проблем, колкото дописка диска с толкова го пише. Бърн пруфа му е безупречен, наточно пробвахме директно копиране на лош диск от бавно CD при скорост на запис MAX- педесетина пъти спира, но се получи четим диск.
Това за записа е за Тийка Нементе и за ЕлДжито също.
i <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">При около 30% записаните дискове се скапах след 10-тото четене (говоря за дискове с филми). Грешките са в края на диска, което напълно прецаква филмите. От 10 диска BenQ (записвачките са боклук - след 30-тина записа почват да дават грешки) - 8 бяха скапани (над 40% скапани сектори), единия е аудио (чете се) и само един стана. От тогава не си купувам такива дискове. Записаните дискове се четат на ниски скорости - до 16х (повечето). Механиката им не струва, а едно дори не искаше да се отваря (а беше чисто ново).
От 15-тина продадени у-ва (6 бяха 52х, а останалите 48х), само едно не е дало грешки (48х)!!!
Това показва моя опит в тоя случай.
<div align="right">оргинално мнение на HGD</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
И аз имам доста опит със записване на дискове Princo, Optical Storage и още едни, на които нищо не пише, всичките тия записвани наразлични записвачки - LG-16x, Teac-8x, Teac-4x, Teac-24x, NEC, и почти всички се скапват след 10-15 прочитания, но съм убеден че в случая проблема е в носителите ....
Купих си Teac 52x в крайна сметка, опита ще покаже кой е прав...съгласен съм че може и да е менте. Спрях се пак на Теас, защото предния 8х8х32х след 1500 копия все още няма оплаквания.
А относно записвачки които неможели да записват на мах скорост...просто нямам коментар...
P.S. Някой има ли идея след колко записа средно се скапва една записвачка ???
писачките се скапват след различно време, Memorex 4x2x24 - 1200 диска, TEAC 8х8х32 - 1500 диска и още работи, а знам и едни HP-та едното 4 а другото 8 скоростно - направиха 3 и 4 хиляди и още май работят
За дисковете записъл съм доста Princo с гореспоченатия Teac и още си работят, някои са четени и по 50-ина пъти
а за записвачките които не записват на макс скорост - тя зависи не само от нея а и от носителя - Princo 52 са някъде около 32-40х
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
а за записвачките които не записват на макс скорост - тя зависи не само от нея а и от носителя - Princo 52 са някъде около 32-40х
<div align="right">оргинално мнение на didobido</div id="right">
Ми и носителите Princo не струват - няма спор !