Ще се радвам, ако някой ми помогне в избора - колебая се между Seagate Baracuda 80gb и Hitachi 80 gb s 2 mb bufer. Цената е почти еднаква, но Хитачи-то е с 2 годишна гаранция.
Любопитен съм и кой грее и шуми повече.
Ще се радвам, ако някой ми помогне в избора - колебая се между Seagate Baracuda 80gb и Hitachi 80 gb s 2 mb bufer. Цената е почти еднаква, но Хитачи-то е с 2 годишна гаранция.
Любопитен съм и кой грее и шуми повече.
Hitachi е малко по-бърз, но мисля че е малко по-топъл.
Аз ползвам Baracuda IV 40GB - мнооого е тиха, просто няма по тих диск. е това може и да се отразява на производителността, но за мене е по-важна тишината в случая. Не бих казал че грее много - в момента държи 34C на отворена кутия, при затворена кутия се качва 4-5 градуса.
Земи си Макстор най-добре малко по скъп е но си заслужава парите
Не зная каква е официалната стстистика, но като чета по форумите дисковете на Seagate изглеждат най-надеждни. Това, което ме кара да се колебая между Баракуда и Хитачи е по-голямата гаранция на последния (2 год.). Аз лично съм имал немалко проблеми с Quantum и Maxtor и не бих си взел такъв отново.
В ревю на последния IBM 80 gb, който е предшественика на Хитачи-то за което питам, пише че след всиччки тестове оставал "буквално ледено студен", докато в друго ревю - вече на по-новия (Хитачи К7250) - пише че поддържал около 40-45, което не е малко според мен.
По принцип всички дискове на 7200 е добре да се охлаждат от вентилатор(няма значение какъв, само да духа) ... Даже еднократно прегряване може да направи бели... А за избора между тези два диска е важно да си наясно дали ще разнасяш харда насам-натам или ще стои "закотвен". Ако е последно - бих ти препоръчал Хитачи или сроден ExelStor. Не греят, да знаеш, пък за Баракудите съм чул точно от специалиста по поддръжката, че са бая топлички.
Хита4и е малко по бърз но малко пове4е грее, а за баракудите се 4ува 4е за мн здрави... ! вземи си този на който гаранцията е по голяма !
Hitachi 80 Gb => priyak naslednik na fabrikite na IBM v Rumuniya, Turciya i dr. 4udnovati kut4eta na sveta (CHina Incl.), ne znam dokolko ot Hitachi sa uspeli da podobryat pada6tiyat imidj na IBM otnosno ka4estvoto na diskovete, az imah IBM 30Gb i go smenih na 6 mesec za6toto se skapa, po otno6enie na burzinata e vruha (no sus suotvetnoto greene - 40~50C).
6to se otnasya do Seagate - nai tihite i nadejdni diskove (opredeleno po bavni za smetka na tova, no puk i ne tolkova gree6ti)
Drugi ot koito imam dobri vpe4atleniya sa Western Digital (no i te otstupvat po burzina, vse pak sa po dobre ot Seagate)
Преди два месеца си взех новата баракудка 80 геги 7200.7 с 2 мв кеш. Много съм доволен от нея и съм я разнасял доста пъти и държи кучето. Останал съм с впечатлението че сийгейт държат доста на мъкнене докато IBM-ите на някои приятели след 1-2 мъкнения доста се разхлопват (осебено супер "успешните" унгарски дискове). Имах преди 1 сийгейт 10 геги АТА66 като дискета го ползвах 3 години и сега още си работи без проблеми.
glasuvam za seagate prosto zashtoto predishniq mi disk beshe hitachi 60 gb 7200i ne raboteshe obyrnat vupreki 4e beshe toku shto izvaden ot antistati4no zape4atano plik4e. na si4ko otgore se 4uvashe i toq gaden zvyk kogato ramoto ne se pozicionira pravilno ujas smenih go ednaga predi da se prostq s pet godini rabota. za seagate qmam oplakvaniq