-   
Захранване - може ли....
  Здравейте. Имам едно захранване - 230 W. На него съм лепнал хард Макстор, DVD и записвачка, както и едно процесорче ХР 2200+ В. Работи безпроблемно - саморестартиране никога не е имало, винаги си бипка POST - а, а и аз не давам много зор на оптичните устройства. Дори веднъж съм клоквал малко процесорчето и нямаше проблеми. Въпросът ми е, мога ли на него да залепя още един хард, защото смятам да си купувам, какво рискувам и ако трябва да го сменя - защо, тъй като не съм разбирач в тая насока и съм малко недоверчив :). Не си падам оувърклокър, така че допълнителен зор захранването едва ли ще види. Моля за малко по - подробни отговори, ако имате възможност и желание. Весели празници !
    -   
Захранване - може ли....
  po princip moje oba4e 230 vatovoto zahranvane oma okollo 100 tina wata sumarno za +3.3 i +5 volta ostanalite ne mislq 4e shte ti garantirat stabilnost pri natovarvane na komponentite s el motor (hardove, cdta, (fans har4at malko) koito polzvat +12 voltz vse pak probvaj se :L))))

P.S nqmam kirilica, na mashina s ram drive sym i win na koito ima service koito predotvratqva izpolzvaneto na sekakvi podozritelni kirilizatori i drugi executables :))) sorryz

-   
Захранване - може ли....
  А ако все пак опрат нещата до ново захранване какво да си взема ? За конкретния случай става въпрос или за още съвсем малко.....
    -   
Захранване - може ли....
  За новото захранване най-малко 300W,а може и повече.А със старото забрави да подкараш и втория Hard знам го от личен опит.
    -   
Захранване - може ли....
  Аз 2-3 години кретах на такова захранване с 2 хдд-та, писачка, флопи. Нямах никакъв проблем, дори пц-то още си работи
    -   
Захранване - може ли....
  Абе и аз съм с 230W - JNC, на компа имам:

MB - GigaByte BX2000 (intel440BX)

CPU - Celeron 333@500Mhz

3x128MB Ram

2HDD - Seagate 8.4GB, Maxtor 40GB

VC - GeForce МX440 64MB

CD-Roms: TEAC 32x, TEAC 52x24x52

FDD

SC - Hercules DigiFire 7.1

Lan, USB infra red, Serial Port Creative PC Remote Control

Нямам никакви проблеми със захранването, храни си нормално цялата система

-   
Захранване - може ли....
  Какво да ти кажа братле, ще ти напиша нещо което 4етох наскоро. 

За процесори Атлон или П4  -  90W

за харда или DVD/CD-RW    -  30W /всяко/

за всеки 128 RAM                 -  10W

за дъното                            -  <40W

за видео                              -  <80W

за FANве, USBта и т.н.          -  2,5 - 5 W

Съветът ми е да си вземеш ново PSU поне 300W, но парите са твои така4е сам си реши[;)]

Не 4е те плаша но понякога тръгне ли захранването повли4а доста неща/пари/ след себе си.[:(]

-   
Захранване - може ли....
  Стефчо смени си го с по мощно няма смисъл да го мъчиш това, пази си го за резервно
    -   
Захранване - може ли....
  Хубаво е да го смениш с поне 300W, а още по добре е да е и марково, защото нещо много ментета се навъдиха напоследък...
    -   
Захранване - може ли....
  Има едно златно правило - Ki<0.8, където Ki е коефициента на използване. Ако трябва да се преведе на нормален език - не си натоварвай захранването повече от75-80% от номиналната мощност!
    -   
Захранване - може ли....
  Благодаря на всички за помощта... Вече свърши. Взех си Макстор 120 ГБ и захранване 450 вата :))))  Допуснал съм грешка, старото е било 250 вата. Благодаря за съветите. Ицо, особено твоя пример ми беше в главата, щото знаех, че караш с едно захранване, дето преди време беше гърмяло и на него си накачулил 3 харда, видеота, СД-та ама като разбрах за лоши сектори по харда ти и се отказах, макар и да не съм сигурен за причината за тях.....