Резултати от 1 до 11 от общо 11

Захранване - може ли....

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Захранване - може ли....

Здравейте. Имам едно захранване - 230 W. На него съм лепнал хард Макстор, DVD и записвачка, както и едно процесорче ХР 2200+ В. Работи безпроблемно - саморестартиране никога не е имало, винаги си бипка POST - а, а и аз не давам много зор на оптичните устройства. Дори веднъж съм клоквал малко процесорчето и нямаше проблеми. Въпросът ми е, мога ли на него да залепя още един хард, защото смятам да си купувам, какво рискувам и ако трябва да го сменя - защо, тъй като не съм разбирач в тая насока и съм малко недоверчив . Не си падам оувърклокър, така че допълнителен зор захранването едва ли ще види. Моля за малко по - подробни отговори, ако имате възможност и желание. Весели празници !

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Захранване - може ли....

po princip moje oba4e 230 vatovoto zahranvane oma okollo 100 tina wata sumarno za +3.3 i +5 volta ostanalite ne mislq 4e shte ti garantirat stabilnost pri natovarvane na komponentite s el motor (hardove, cdta, (fans har4at malko) koito polzvat +12 voltz vse pak probvaj se :L))))

P.S nqmam kirilica, na mashina s ram drive sym i win na koito ima service koito predotvratqva izpolzvaneto na sekakvi podozritelni kirilizatori i drugi executables ) sorryz

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Захранване - може ли....

А ако все пак опрат нещата до ново захранване какво да си взема ? За конкретния случай става въпрос или за още съвсем малко.....

5. Тук е от
    Nov 2003

Захранване - може ли....

За новото захранване най-малко 300W,а може и повече.А със старото забрави да подкараш и втория Hard знам го от личен опит.

6. Тук е от
    Jan 2004

Захранване - може ли....

Аз 2-3 години кретах на такова захранване с 2 хдд-та, писачка, флопи. Нямах никакъв проблем, дори пц-то още си работи

7. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Захранване - може ли....

Абе и аз съм с 230W - JNC, на компа имам:

MB - GigaByte BX2000 (intel440BX)

CPU - Celeron 333@500Mhz

3x128MB Ram

2HDD - Seagate 8.4GB, Maxtor 40GB

VC - GeForce МX440 64MB

CD-Roms: TEAC 32x, TEAC 52x24x52

FDD

SC - Hercules DigiFire 7.1

Lan, USB infra red, Serial Port Creative PC Remote Control

Нямам никакви проблеми със захранването, храни си нормално цялата система

8.  

9. Тук е от
    Dec 2003

Захранване - може ли....

Какво да ти кажа братле, ще ти напиша нещо което 4етох наскоро.

За процесори Атлон или П4 - 90W

за харда или DVD/CD-RW - 30W /всяко/

за всеки 128 RAM - 10W

за дъното - <40W

за видео - <80W

за FANве, USBта и т.н. - 2,5 - 5 W

Съветът ми е да си вземеш ново PSU поне 300W, но парите са твои така4е сам си реши[]

Не 4е те плаша но понякога тръгне ли захранването повли4а доста неща/пари/ след себе си.[]

10. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Захранване - може ли....

Стефчо смени си го с по мощно няма смисъл да го мъчиш това, пази си го за резервно

11. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Захранване - може ли....

Хубаво е да го смениш с поне 300W, а още по добре е да е и марково, защото нещо много ментета се навъдиха напоследък...

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Захранване - може ли....

Има едно златно правило - Ki<0.8, където Ki е коефициента на използване. Ако трябва да се преведе на нормален език - не си натоварвай захранването повече от75-80% от номиналната мощност!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Захранване - може ли....

Благодаря на всички за помощта... Вече свърши. Взех си Макстор 120 ГБ и захранване 450 вата )) Допуснал съм грешка, старото е било 250 вата. Благодаря за съветите. Ицо, особено твоя пример ми беше в главата, щото знаех, че караш с едно захранване, дето преди време беше гърмяло и на него си накачулил 3 харда, видеота, СД-та ама като разбрах за лоши сектори по харда ти и се отказах, макар и да не съм сигурен за причината за тях.....

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 08-11-14, 19:30
  2. Отговори: 0
    Последно: 09-07-12, 10:11
  3. Отговори: 0
    Последно: 14-07-10, 19:43
  4. GeForce и Radeon заедно - може, може :)
    От Cko във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 31-08-08, 12:17
  5. Не може да бъде ... или може...?!?
    От mxkolev във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 09-09-04, 14:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе