Резултати от 1 до 13 от общо 13

Да си направим Кръгли IDE кабели!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на king_pin
    Тук е от
    Dec 2003

Това може да ви се стори малко тъпо или да сте го направили вече, но на мен идеята ми хареса!!!

Просто нацепваш IDE кабела на отделни проводници, намазваш го обилно с C-200 и го усукваш, оставяш го да изсъхне усукан и е готов!!!

Може и просто да го накълцаш и намотаеш но моята идея е с лепило и става мноо,ама мноо яко(като 1 кругъл кабел)

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

такива кабели ги продават нарязани и минаващи през шлаух

и твоя не е лош но все пак има някакъв риск

4. Тук е от
    Jan 2004

<font color="red">*******</font id="red"> (izvinqvaite),ama ne mislite li 4e ako moje6e nqma6e da pravqt IDE kabelite krygli,razbira se 4e ne moje,za6toto mejdu vsqka pyte4ka za dani ima edna ekranira6ta koqto predotvratqva,kak da go kaja po prosto,zagubata na dani ot harda(cd-to,dvd-to),i ako nacepite kabela kakvo 6te stane v edin moment 6te zagubite mnogooo proizvoditelnost(mojete da probvate s nqkoi star 20-jilen IDE kabel,kakva e razlikata)

moqt syvet:DON't do it!!!!

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Аз съм си играл да правя такива "неспиращи въздушния поток" кабели.Нацепвам 80-жилния кабел на 8х10 жила,слагам получилите се 8 ленти една над друга,омотавам на 3-4 места с тиксо и се получава квадратен кабел със сечение около 10х10 мм.Какво показа след това тестът със HD Speed: при нормалния лентов кабел скоростта на трансфер при четене беше ~78-80 MB/s (burst rate!),а при преработения - ~62-64 MB/s (отново burst rate).При изключване на опцията за burst rate съотношението в "производителността" на двата кабела остана почти същото.Така,че изводите си ги правете сами - след като всеки се бори за по-бърз трансфер,ако можеше, производителите щяха да правят IDE-кабелите кръгли (или квадратни).Четох някъде в нета,че има фабрични кръгли IDE-кабели,но бяха дали и тестове,в които, в общи линии данните съвпаднаха с тези от моя експеримент.Така,че - кръгли кабели - само за SATA...[]

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@badsharki

//offtopic

Като за първи пост се приема, но за в бъдеще нека ти е ясно, че на постове съдържащи подобни квалификации не се гледа с добро око.

Няма да е лошо да използваш и кирилицата.

Добре дошъл!

//offtopic

Не искам да прозвуча лошо, но при условие, че марков кръгъл кабел [Cool Master] струва 7.00 лева, нямам представа кой ще е този дето ще тръгне да цепи лентовия кабел.

От там, не мисля, че си струва въобще да коментираме бързодействия и т. н. при "hand made" кабелите.

Беше то, преди години ... [:D]

@pland

Оставам с впечатлението, че не си виждал "на живо" SATA кабели. []

При размерите, които имат, "закръгляването" е просто безмислено.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

@Malone

Може би трябваше да сложа кавички на "Така,че - <font color="red">кръгли</font id="red"> кабели - само за SATA...".А иначе съм виждал такива [:D], разбира се.А,за въпросния експеримент - правил съм го отдавна,но не разбирам,като че искаш да кажеш да не споделяме тук такива неща,а да <font color="red">купуваме</font id="red"> всичко,каквото ни се предлага,пък било то и "марково"[?][?][?]Аз лично не съм маркопоклонник,внимателно проучвам всичко,но това си е моя работа,която не засяга никого!

А освен кабела на тази снимка в поста ти,съм виждал и още 2-3 разновидности,като 2-те почти се приближаваха до кръгли.Така,че който не е виждал - да търси и да гледа...

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@pland

Маркови казах за да демонстрирам приемливостта на цената, не че съм привърженик да се купува всичко. Представи си колко струват едни кръгли noname кабели.

Та мисълта ми беше, че освен проблемите в бързодействието [в които не съм убеден], много, ама много лесно може да се унищожат едни 5 лева, ако не режеш внимателно.

Някъде толкова струва плоския кабел предполагам ...

Че не си струва мисля ...

По добре да взема едни шарени кабели ... по красиво, а и може да излезе и по евтино, особено, ако ми треперят ръцете. [Oops!]

Това е идеята ми, нищо против обсъждането на подробностите по-горе нямам.

Има 100 неща, които могат да се моднат. И да са ефектни в същото време.

Абсолютно съм "за" такива теми във форума, ама да омажа всичко с С200 и то за сметка на скоростта, както казвате [ако не съм го окепазил преди това] ми изглежда малко несериозно.

Това разбира се си е мое мнение.

[]

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

И още по-шарено може да стане - срещу 20$...

http://www.thinkgeek.com/pcmods/cables/608f/

11. Member Аватара на king_pin
    Тук е от
    Dec 2003

@badsharki -hahahahahahaha "nqma Krugli kabeli" hihihih

@ Lupus gotin sait!!!

Za proizvoditelnostta ne sam mnogo sigoren!!!

Trqbva da pitam Mollov samo na nego imam doverie!!!

Azsam si napravil taka somo FDD kabela toi ne mi e mnogo !!!nyjen, samo mi pre4i a krugliq e skyp!!!

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Между другото, имаше статия по темата "да си направим сами кръгли IDE-кабели" (ако не се лъжа, в PC World от миналата година, но не помня кой брой точно) - доста подробно беше обяснено "нацепването" и последващото нареждане.

Опитах се да намеря статията, но IDG са въвели абонамент за електронния архив на изданията си [!]

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@king_pin

Не е по скъп, не знам къде си проверявал.

Цената беше почти същата, ако не се лъжа.

Не помня от коя фирма си взех единия IDE за проба, но понеже нямаха кръгъл за флопи, пуснах една тема тук за да може някой да ме ориентира.

Оказа се, че Кайсо в него момент имаше излишни чисто нови две IDE-та и един за флопи.

Изпрати ми ги от Варна незабавно [един IDE и един Floppy].

14.  

15. Member Аватара на king_pin
    Тук е от
    Dec 2003

Vsiki mi otgovarqt 4e ne sa sigorni dali 6te stane ne6to ako si nacepq kabelite moje bi da moje bi ne!!!

@Malone Da po4ti na ednakva cena sa no standernite si idvat bezplatno kym MB kakto znae6!!!

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

100% съм сигурен - нацепи ги напречно и ще стане нещо...[:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Как от cd-rom да направим dvd-rom
    От ivanxxx във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 29-11-10, 15:34
  2. Да направим плеар!
    От kafka във форум Общ - софтуер
    Последно: 06-09-04, 01:34
  3. Как да си направим WEB страница?
    От JOJO във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 11-04-04, 21:09
  4. Кръгли кабели [Floppy]
    От Malone във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 09-08-03, 16:33
  5. Кръгли IDE кабели за PC
    От Eddie във форум Общ - хардуер
    Последно: 17-11-01, 22:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе