-
Хард 1 + Хард 2
Здравейте! От няколко дни имам нов хард, по голям от предния и с повече кеш, но на същата АТА. Разделен е абсолютно аналогично на предния на едно Prime и active и 2 logical. Партитишъните му са значителни, прайма е близо 30ГБ, другите две -по - големи, но са слабо заети. Втория хард няма собствена операционна система, нито page file, а използва тези на първия. RAM имам 384МБ ДДР 333. Когато правя chek for errors c partition magic 8.0 ми извежда съобщение: Bad system file name, file 9 и file 11(48), грешка, която аз така и не можах да индентифицирам каква е точно. Другите програми за проверка на диска не я откриват и не зная как да я оправя... Може пак да съм сгафил нещо. Обаче като пусна филм от този диск малко влачи. Ако няккой знае нещо моля да ми помогне. Тази грешка особено ме смущава....
-
Хард 1 + Хард 2
с ПМ 8 изтрии целия хард да няма дялове после си ги направи като внимаваш кой е примари и кои логикал, ако имаш нужда от помощ питаи по попера
-
Хард 1 + Хард 2
С какво си правил партишъните в началото ? Каква операционна система използваш. Каква файлова ситема?
-
Хард 1 + Хард 2
Ами NTFS и ХР. PM8 наистина много го оцапах - с него си правех дяловете в началото, първо не направих прайм, после не направих активен прайма. После изтрих дяловете и наново и сега първият е прайм и активен, другите два са логически........ Партишън маджик fix на тази грешка не ми разрешава.... Трябва ли да затривам дяловете....
-
Хард 1 + Хард 2
Като ползваш само XP, защо изобщо правиш 3 дяла? Направи го всичко на един дял. И да най-добре е да затриеш всичко, може и да няма проблеми принципно, но партишън маджика никога не пищи без да има причина...
...Още нещо основния (primary) дял е най-добре да си го създаде от самото XP при инсталация, и то да си го форматира. После с PQMagic може да си го базикаш...
-
Хард 1 + Хард 2
Ами правя три дяла защото един дял от 120 гб бая ще ми забави работат с него, независимо от какъв характер. Пробвах и по двата начина - с партишън меджик и с уиндоус инсталацията, трих дяловете и наново ги правих, сега имам две еднакви уиндоус инсталации на двата харда и пак същия проблем. Нито едното от двете не ми оправи проблема - па ксъщата грешка, Направих мапинг и единият дял се оправи, но другите пак същата грешка ми показват...... Имате ли други идеи какво да направя....
-
Хард 1 + Хард 2
Ами правя три дяла защото един дял от 120 гб бая ще ми забави работат с него, независимо от какъв характер. Пробвах и по двата начина - с партишън меджик и с уиндоус инсталацията, трих дяловете и наново ги правих, сега имам две еднакви уиндоус инсталации на двата харда и пак същия проблем. Нито едното от двете не ми оправи проблема - па ксъщата грешка, Направих мапинг и единият дял се оправи, но другите пак същата грешка ми показват...... Имате ли други идеи какво да направя....
-
Хард 1 + Хард 2
На мен ми се струва възможна причина за забавянето използването на един интерфейсен кабел за двата харда. Макар че е малко вероятно при наличието на кеш памет, но все пак това са две отделни физически устройства (особено ако не са master-slave ами cable select). Ако имаш възможност пусни ги на отделни канали.
Друго което ми хрумва е настройките в Device Manager-а (DMA...).
И трето според мен не е нужно да имаш опер.система на 2-рия хард, а иначе и правилно да е разделен на части - за по-бърз достъп.
-
Хард 1 + Хард 2
Изтегли си системноъто utilty на производителя.. тия неща които пишеш нещо не ми харесват. И тествай подробно.
Пусни някакъв бенч на 2та харда.. поради липса на друго може и Sandra... и дай моделите на дисковете
-
Хард 1 + Хард 2
Сега се връщам от фирмата, където го занесох за проверка... Момчетата съм им клиент от доста време и не вярвам да ме лъжат. Проверили са го с Пауърмакс и харда не е дал грешки. И аз съм го тествал с нортън диск доктор и чекдиск и не ми даде грешки.... Според тях проблема е софтуерен. Какво е все пак туй bad system file name? Никоя друга програма не ми го открива....
Disk Drive MAXTOR 6 L040J2
Disk Drive Maxtor 6 Y120P0
Това са двата харда.... Помогнете ми някак.... В нортън уин доктор ми открива някакъв грешен и непоправим линк от партишън меджик. Може ли да е това???? Да не би да бъркам; да не трябва да има активен дял на втория хард, да пропускам нещо или нещо такова... Момчетата явно са се опитали наново да създадат поддяловете ама пак дава тази грешка.
-
Хард 1 + Хард 2
http://www.powerquest.com/support/primus/id2086.cfm
Ето ти инфо за проблема.. Вземи им изпрати каквото искат, ако имаш късмет може и да ти отговорят. [:(]
-
Хард 1 + Хард 2
Благодаря на всички, които ми обърнахте внимание и особено на Deadknight, дето се е поровил за да ми помогне, както и на Ицо за напътствията. Проблема излезе твърде тривиален и е по - скоро към дяла софтуер... Свалих си наново инсталацията на партишън меджик 8.0 от интернет, и установих, че при еднакво рарване моята стара инсталация е малко по-малка от другата... Опитах да махна моята, но uninstallera на уиндоус не можа да се справи и я остави така. Наложи се да използвам помощни програми, за да я премахна. Инсталирах новото копие и пуснах пак Delete and secure erase на дяловете и ново създаване на дялове. Този път компютъра рестартира преди началото на операцията, а преди не го правеше, но аз за пръв път слагам нов хард в таз програма и не знаех как точно оперира. Този път с триенето, проверката и създаването се забави няколко часа; явно имаше доста работа, изглежда, поне така си мисля аз, старата инсталация не е трила правилно партишъните, защото за премахването им аз винаги използвах нея, а първия път ги оцапах и може би нещо си е останало така. Както и да е, деленето приключи и вече трети ден тази грешка никъде не ми я дава. Колко голямо беше старото копие на програмата, не помня, но работещото копие има инсталация в RAR формат с размер 49598 КВ. Благодаря на всички и всичко добро...