Резултати от 1 до 12 от общо 12

Хард 1 + Хард 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Хард 1 + Хард 2

Здравейте! От няколко дни имам нов хард, по голям от предния и с повече кеш, но на същата АТА. Разделен е абсолютно аналогично на предния на едно Prime и active и 2 logical. Партитишъните му са значителни, прайма е близо 30ГБ, другите две -по - големи, но са слабо заети. Втория хард няма собствена операционна система, нито page file, а използва тези на първия. RAM имам 384МБ ДДР 333. Когато правя chek for errors c partition magic 8.0 ми извежда съобщение: Bad system file name, file 9 и file 11(48), грешка, която аз така и не можах да индентифицирам каква е точно. Другите програми за проверка на диска не я откриват и не зная как да я оправя... Може пак да съм сгафил нещо. Обаче като пусна филм от този диск малко влачи. Ако няккой знае нещо моля да ми помогне. Тази грешка особено ме смущава....

2.  

3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Хард 1 + Хард 2

с ПМ 8 изтрии целия хард да няма дялове после си ги направи като внимаваш кой е примари и кои логикал, ако имаш нужда от помощ питаи по попера

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Хард 1 + Хард 2

С какво си правил партишъните в началото ? Каква операционна система използваш. Каква файлова ситема?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Хард 1 + Хард 2

Ами NTFS и ХР. PM8 наистина много го оцапах - с него си правех дяловете в началото, първо не направих прайм, после не направих активен прайма. После изтрих дяловете и наново и сега първият е прайм и активен, другите два са логически........ Партишън маджик fix на тази грешка не ми разрешава.... Трябва ли да затривам дяловете....

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Хард 1 + Хард 2

Като ползваш само XP, защо изобщо правиш 3 дяла? Направи го всичко на един дял. И да най-добре е да затриеш всичко, може и да няма проблеми принципно, но партишън маджика никога не пищи без да има причина...

...Още нещо основния (primary) дял е най-добре да си го създаде от самото XP при инсталация, и то да си го форматира. После с PQMagic може да си го базикаш...

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Хард 1 + Хард 2

Ами правя три дяла защото един дял от 120 гб бая ще ми забави работат с него, независимо от какъв характер. Пробвах и по двата начина - с партишън меджик и с уиндоус инсталацията, трих дяловете и наново ги правих, сега имам две еднакви уиндоус инсталации на двата харда и пак същия проблем. Нито едното от двете не ми оправи проблема - па ксъщата грешка, Направих мапинг и единият дял се оправи, но другите пак същата грешка ми показват...... Имате ли други идеи какво да направя....

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Хард 1 + Хард 2

Ами правя три дяла защото един дял от 120 гб бая ще ми забави работат с него, независимо от какъв характер. Пробвах и по двата начина - с партишън меджик и с уиндоус инсталацията, трих дяловете и наново ги правих, сега имам две еднакви уиндоус инсталации на двата харда и пак същия проблем. Нито едното от двете не ми оправи проблема - па ксъщата грешка, Направих мапинг и единият дял се оправи, но другите пак същата грешка ми показват...... Имате ли други идеи какво да направя....

10. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Хард 1 + Хард 2

На мен ми се струва възможна причина за забавянето използването на един интерфейсен кабел за двата харда. Макар че е малко вероятно при наличието на кеш памет, но все пак това са две отделни физически устройства (особено ако не са master-slave ами cable select). Ако имаш възможност пусни ги на отделни канали.

Друго което ми хрумва е настройките в Device Manager-а (DMA...).

И трето според мен не е нужно да имаш опер.система на 2-рия хард, а иначе и правилно да е разделен на части - за по-бърз достъп.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Хард 1 + Хард 2

Изтегли си системноъто utilty на производителя.. тия неща които пишеш нещо не ми харесват. И тествай подробно.

Пусни някакъв бенч на 2та харда.. поради липса на друго може и Sandra... и дай моделите на дисковете

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Хард 1 + Хард 2

Сега се връщам от фирмата, където го занесох за проверка... Момчетата съм им клиент от доста време и не вярвам да ме лъжат. Проверили са го с Пауърмакс и харда не е дал грешки. И аз съм го тествал с нортън диск доктор и чекдиск и не ми даде грешки.... Според тях проблема е софтуерен. Какво е все пак туй bad system file name? Никоя друга програма не ми го открива....

Disk Drive MAXTOR 6 L040J2

Disk Drive Maxtor 6 Y120P0

Това са двата харда.... Помогнете ми някак.... В нортън уин доктор ми открива някакъв грешен и непоправим линк от партишън меджик. Може ли да е това???? Да не би да бъркам; да не трябва да има активен дял на втория хард, да пропускам нещо или нещо такова... Момчетата явно са се опитали наново да създадат поддяловете ама пак дава тази грешка.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Хард 1 + Хард 2

http://www.powerquest.com/support/primus/id2086.cfm

Ето ти инфо за проблема.. Вземи им изпрати каквото искат, ако имаш късмет може и да ти отговорят. []

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Хард 1 + Хард 2

Благодаря на всички, които ми обърнахте внимание и особено на Deadknight, дето се е поровил за да ми помогне, както и на Ицо за напътствията. Проблема излезе твърде тривиален и е по - скоро към дяла софтуер... Свалих си наново инсталацията на партишън меджик 8.0 от интернет, и установих, че при еднакво рарване моята стара инсталация е малко по-малка от другата... Опитах да махна моята, но uninstallera на уиндоус не можа да се справи и я остави така. Наложи се да използвам помощни програми, за да я премахна. Инсталирах новото копие и пуснах пак Delete and secure erase на дяловете и ново създаване на дялове. Този път компютъра рестартира преди началото на операцията, а преди не го правеше, но аз за пръв път слагам нов хард в таз програма и не знаех как точно оперира. Този път с триенето, проверката и създаването се забави няколко часа; явно имаше доста работа, изглежда, поне така си мисля аз, старата инсталация не е трила правилно партишъните, защото за премахването им аз винаги използвах нея, а първия път ги оцапах и може би нещо си е останало така. Както и да е, деленето приключи и вече трети ден тази грешка никъде не ми я дава. Колко голямо беше старото копие на програмата, не помня, но работещото копие има инсталация в RAR формат с размер 49598 КВ. Благодаря на всички и всичко добро...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. 1TB хард диск
    От kikiri във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 10-07-10, 15:29
  2. Купувам хард 10÷20 ГБ
    От Crank във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 23-10-08, 22:38
  3. HELP! Проблем с хард-а
    От kireto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 16-03-05, 12:57
  4. РС без хард???
    От zerg123 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 19-07-03, 15:30
  5. Нов хард ?
    От Chipsy във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 11-05-03, 12:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе