Как да намалим "дишането" на монитора?
Ако питаш мен shavo никога повече няма да си взема монитор с кинескоп. Засега, АОСа е с гаранция до 2007 а Симеон обещава, че до тогава дай Боже сме достатъчно заможни, че със мъките с които събираме пари за "евтини" монитори да си купуваме свестни LCDта.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Но следващия път ако си взимам CRT монитор ще е Sony и нищо друго!!!Колкото и да ми струва!Няма смисъл да споменавам за английската поговорка!
<div align="right">Originally posted by shavo - 13/02/2004 : 22:14:37</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да не пуснеш после тема <font color="orange">Какво да правя с "жиците за простиране" </font id="orange">
Whiskey дано да си прав за 2007,но ще видим........:):)
DeathKnight, нещо не ти разбрах поста?Би ли ни светнал какви са тези "жици за простиране"?????
Двете гнусни хоризонтални черти, които всички SONY-та имат.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Двете гнусни хоризонтални черти, които всички SONY-та имат.
<div align="right">Originally posted by DeathKnight - 16/02/2004 : 18:48:48</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
И всички с тръба Мицубиши Даймъндтрон .
И то сега ко остана само ниските модели на самсунг и лд :) .
По добре си вземи Litе-on 19" за 183$(с включено ддс) което според мен е доста добър избор сравнение с ЛГ и Самсунг .
Аз съм виждал Sony-та без черти,но предполагам ,че има и такива с черти,не знам аз не съм срещал!
Значи излиза така-не си взимайте евтини монитори,че дишат,ама не си взимайте и скъпи,че имат черти!Вземете си LCD-ако имате пари,ама те пък не се виждат добре ако ги гледаш под ъгъл!Ако имаше как да се ползва компа без монитор най-добре:)
Аиде тогава най-големия специалист в тоя форум да каже какви монитори да си купуваме!
P.S.DeathKnight ти с какъв си?
Тук предполагам трябва да се поясни че 'жиците' са характерни за тръби Sony Trinitron (може и други да има, но тези със сигурност), и че при 15 инчовите монитори е само една(на 17-инча - 2 броя). Освен това на повечето потребители докато не им покажеш тези черти изобщо не ги забелязват...
Имам си тука пред мене едно такова Sony E100- 15инча и трябва да кажа че освен на бял фон чертата е незабележима.
А да плюете по този начин по както и да го въртите най-добрите по отношение на марка и качество CRT монитори си е направо смешно...
Ма кви са тия работи?!? Имал "жици"... Не са жици, а лентички, които държат апертурната решетка. И се забелязват много по-трудно от отпечатъците от мазни пръсти по екрана. И кристалния образ на Trinitron-тръбата напълно си струва двете лентички.
shavo, Sony-то, което казваш, че си виждал и е било без лентички, най-вероятно си ги е имало, ама не си ги видял [:)]. А относно това, какви монитори да си купуваме мнението ми е, че най-добре е да дадеш ~$200 в MOST и да си вземаш CTX PR705F. Ей сега гледам в един такъв, дето е на 3 годинки и не е мръднал. И ше взема да си отбележа местата на лентичките, че да мога да ги показвам, като пита някой "какви са тия жици ве" [;)]...
Аз бих препоръчал LCD SONY SDM-P82. Невероятен 18.1" монитор. Вижда се отвсякакъв ъгъл перфектно, супер бърз е и си има истинско черно, за разлика от доста LCD-та. Малко е скъпичък и се доставя само по поръчка, но пък има най-страхотния дизайн и работи супер яко.[Wow!] Има и 23" версия, но цената е абсурдна за БГ (според мен)
ако някой се чуди за какво говорим, ето това е Мониторът:
http://www.sony-cp.com/professional/en/lcd/p82.html
Аз никъде не съм написал нещо против Sony!Напротив-аз също смятам,че това са най-добрите CRT монитори!
А относно LCD SONY SDM-P82-наистина е хубав ,но на този етап колко потребители в БГ могат да си го позволят?Всеки,който има малко пари(като мен) ще предпочете по-евтиничък монитор за сметка на по-мощна конфигурация и по-голяма производителност!Да не говорим ,че познавам хора с машини над 2.5гхз да речем,а си стоят с 14',чийто кинескоп е като сфера:)Всеки си преценява възможностите и нуждите,но това ме значи,че като човек отдели пари за нещо ново трябва да му бъде продаден боклук!
На някои хора, тези чертички им пречат и това е. Аз лично немога да ги понасям, въпреки че по всички показатели Сонитата са си Сонита. Относно въпроса на Шаво, какво в края на краищата да купуваме, според мен трябва да се взима нещо от "средната" класа, хем да не съжаляваме, че сме дали луди пари и пак нещо куца, хем да не искаме нещо кой знае какво за малкото пари които сме дали.
Само дето Сони спряха производството на CRT-тата под 21"
SONY sprqha proizvodstvoto shtoto horata ot po hubavite strani ne kupuvat veche CRT koito sa pod 19" :). Vsichki po sveta minavat na LCD, ama i pri nas shte stane prosto trqbva da minat zadaljitelnite za BG 1-2god. tehnologichno izostavane.
Мен въпросът ми е как едно ТВ , SONY издаржа 7-8-10години да работи без проблеми, а мониторите правят проблеми след 4-5 години?
А що се отнася за чертичките на SONY, аз си купих един COMPAQ 17" с тръба на SONY и въобще не си ми пречат чертите, струваше 80$ и съм много доволен. Имам и един LG F700P които вади много готина яркост за CRT монитор, черното си се вижда наистина черно в същото време виждаш всички детаили в картината дори на най-тъмните места :), монитора го препоръчвам :).
А това да си намаляте яркоста на монитора за да му пестите "вътрешностите" е тъпо, защото така се скапва зрението :).. Все пак здравето е най-важно, дори аз бих предпочел да стоя на по-скапан PC, но да имам хубав монитор :).
А тези дето стоят на много мощни PC с 14" монитори са разни маниаци с незнам си кои диоптър очила, които стоят заринати с боклуци - чашки от кафе, шишета от бира и могат да говорят почти на всяка тема... Ама си е много стилно да работиш на LCD :)...
Не мисля, че в България изоставането е толкова технологично, колкото финансово. Ако имахме възможност, щяхме да се възползваме и от най-модерните технологии, но... за съжаление...
Това за здравето съм адски съгласен с теб. Наистина качествения монитор е много важен.