-
Проблем с DVD
Имам DVD LG drd8160b. Днес установих, че не иска да плейва DVD-та. Преди го правеше. Махнах му драйвъра, после уина пак си го сложи, но никакъв ефект. Пробвах да плейвам с Windows mediа player 9 и с power dvd. Никакъв ефект. Потърсих нов драйвър за него, но не можах да намеря. Като му сложа диска с dvd въобще не детектва да има диск. Други дискове подкарва, пробвах с 1-2... Помогнете
-
Проблем с DVD
1. Опитвал ли си да четеш DVD с данни ?
2. Деинсталирай и преинсталирай PowerDVD, случвало ми се при скапано PowerDVD да не иска да плейва.
Никакви драйвери не ти трябват, освен тези за Mpeg декодиране които вървят с PowerDVD (те се използват и от Media Player).
....
Ако нищо от това не помогне значи се замърсила или развалила оптиката..
-
Проблем с DVD
Не, не съм опитвал с dvd с данни, само с нормални дискове и тях ги чете. Още снощи деинсталирах и драйвъра и пауър DVD и пак наново, но нямаше ефект. Днес го минах три пъти и с чистещ диск но пак не прочете DVD. Само зареждаше и като му дам play ми изсипва insert disc in drive f:. В My computer го разчита акто празно.
Има ли оправия ???????
-
Проблем с DVD
1. Проверяваш с горните съвети
2.В някой случай почистващият диск не върши работа и се налага, разглабяне и почистване. Това е така особенно ако се пуши близо до компютъра! Ако почистването не помогне проблема може да е в оптиката или лоша връзка в DVD-то.
-
Проблем с DVD
За да си сигурен че проблема не ти е в ОС, зареди от дискета или диск ДОС с дравер за ЦДто и дай dir /s на ДВДто което не чете в Уиндоуса
-
Проблем с DVD
4 години съм имал 8х CD-ROM на Goldstar (т.е. LG) и след това 18 месеца притежавах LG DVD-ROM 2x и не съм имал нито един ... безпроблемен момент. CD-ROM-ът четеше каквото си иска а когато го прочетеше, си го четеше както си иска, особено в края на живота си и по- към периферията на диска. Толкова пъти ме е прецаквал при инсталацията на W'98, че най-накрая се принудих да си запиша инсталацията на друг дял на диска, за да не я свалям през него. Случвало ми се е да инсталирам UFO 3 в продължение на 5(!) часа. После разбира се не тръгна...
А DVD-ROM-ът беше още по-голяма трагедия. Във видеотеките бяха свикнали да ми дават филм и направо си ме чакаха след 15-ина минути да се върна, за да поискам друго копие или направо друг филм. Като се добави цената на взетите под наем и негледани дискове към цената на DVD-ROM-а, най-накрая се оказа, че ако когато го бях купил, веднага го бях продал за -80 лв.(минус осемдесет лева), и си бях купил непосредствено след това най-скъпия модел на Pioneer, Toshiba или Plextor съм щял да сключа супер изгодна сделка... Към това дори не включвам 18 месеца нерви и дискредитиращи моменти от рода на: нареждане на приятели пред екрана и ....извинете, аз излизам за малко... да сменя диска, че този нещо е ....
Ако някога пак си купя дисково устройство на LG (или както се прекръстят там още след публикуването на този пост:)) то ще е, ако те са единствената останала на пазара фирма освен Samsung.
В момента съм с Plextor Premium i Plextor 116A и не можеш да си представиш само, каква чиста радост ми носи нормалното функциониране на тези устройства. Хммм... и двегодишната им гаранция, в случай на обратното, разбира се. :))
-
Проблем с DVD
А как седи въпросът с регионалното кодиране? Отвориха ми го и го почистиха, но още не съм го тествал. Като СД няма абсолютно никакви проблеми - хиляда диска поне са минали през него и веднъж не е свирило отказ, ако дискът не е бил здрав. В началото безпроблемно подкарваше и DVD-та, после дълго не видя такива и след това не щеше да ги разпознава въобще като дискове... Има ли шанс да е закодирано или нещо такова ?
-
Проблем с DVD
Imam LG DVD-RAM, +-RW, zapisal sum nad 100 DVD-R, bez nikakuv problem, a i CD sushto, taka che mi e mnogo stranno!
-
Проблем с DVD
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А как седи въпросът с регионалното кодиране?
<div align="right">Originally posted by D3BEPP - 21/02/2004 : 20:46:36</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да не си сменил зоната? Нито един филм извън твоята зона (2) няма да ти тръгне. Иначе си има програми за избягване на този проблем. (май DVD Genie.. така и не съм попадал на дискове друга зона и не ползвам такива)
-
Проблем с DVD
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А как седи въпросът с регионалното кодиране? Отвориха ми го и го почистиха, но още не съм го тествал. Като СД няма абсолютно никакви проблеми - хиляда диска поне са минали през него и веднъж не е свирило отказ, ако дискът не е бил здрав. В началото безпроблемно подкарваше и DVD-та, после дълго не видя такива и след това не щеше да ги разпознава въобще като дискове... Има ли шанс да е закодирано или нещо такова ?
<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*21/02/2004*:* 18:46:36</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
За твоят модел:
Да ти ресетва броячът http://www.rpc1.org/~farzeno/xom2/rpcman.htm
Нов firmware "http://www.lgservice.com/bin/dnloadv.cgi/DRD-8160b101(E).exe?/home/gcsmsvc/dat/SWL/att/KRSWL000/KRSWL000012/KRSWL000012655-b1-a1.exe"
<font color="yellow">//Едит</font id="yellow"> линка е затворен в кавичките - копирай всичко м-у тях.