Резултати от 1 до 10 от общо 10

Проблем с DVD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #1

    Проблем с DVD

    Имам DVD LG drd8160b. Днес установих, че не иска да плейва DVD-та. Преди го правеше. Махнах му драйвъра, после уина пак си го сложи, но никакъв ефект. Пробвах да плейвам с Windows mediа player 9 и с power dvd. Никакъв ефект. Потърсих нов драйвър за него, но не можах да намеря. Като му сложа диска с dvd въобще не детектва да има диск. Други дискове подкарва, пробвах с 1-2... Помогнете

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #2

    Проблем с DVD

    1. Опитвал ли си да четеш DVD с данни ?

    2. Деинсталирай и преинсталирай PowerDVD, случвало ми се при скапано PowerDVD да не иска да плейва.



    Никакви драйвери не ти трябват, освен тези за Mpeg декодиране които вървят с PowerDVD (те се използват и от Media Player).

    ....

    Ако нищо от това не помогне значи се замърсила или развалила оптиката..

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #3

    Проблем с DVD

    Не, не съм опитвал с dvd с данни, само с нормални дискове и тях ги чете. Още снощи деинсталирах и драйвъра и пауър DVD и пак наново, но нямаше ефект. Днес го минах три пъти и с чистещ диск но пак не прочете DVD. Само зареждаше и като му дам play ми изсипва insert disc in drive f:. В My computer го разчита акто празно.

    Има ли оправия ???????

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    786
    #4

    Проблем с DVD

    1. Проверяваш с горните съвети

    2.В някой случай почистващият диск не върши работа и се налага, разглабяне и почистване. Това е така особенно ако се пуши близо до компютъра! Ако почистването не помогне проблема може да е в оптиката или лоша връзка в DVD-то.

  6. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #5

    Проблем с DVD

    За да си сигурен че проблема не ти е в ОС, зареди от дискета или диск ДОС с дравер за ЦДто и дай dir /s на ДВДто което не чете в Уиндоуса

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    101
    #6

    Проблем с DVD

    4 години съм имал 8х CD-ROM на Goldstar (т.е. LG) и след това 18 месеца притежавах LG DVD-ROM 2x и не съм имал нито един ... безпроблемен момент. CD-ROM-ът четеше каквото си иска а когато го прочетеше, си го четеше както си иска, особено в края на живота си и по- към периферията на диска. Толкова пъти ме е прецаквал при инсталацията на W'98, че най-накрая се принудих да си запиша инсталацията на друг дял на диска, за да не я свалям през него. Случвало ми се е да инсталирам UFO 3 в продължение на 5(!) часа. После разбира се не тръгна...

    А DVD-ROM-ът беше още по-голяма трагедия. Във видеотеките бяха свикнали да ми дават филм и направо си ме чакаха след 15-ина минути да се върна, за да поискам друго копие или направо друг филм. Като се добави цената на взетите под наем и негледани дискове към цената на DVD-ROM-а, най-накрая се оказа, че ако когато го бях купил, веднага го бях продал за -80 лв.(минус осемдесет лева), и си бях купил непосредствено след това най-скъпия модел на Pioneer, Toshiba или Plextor съм щял да сключа супер изгодна сделка... Към това дори не включвам 18 месеца нерви и дискредитиращи моменти от рода на: нареждане на приятели пред екрана и ....извинете, аз излизам за малко... да сменя диска, че този нещо е ....

    Ако някога пак си купя дисково устройство на LG (или както се прекръстят там още след публикуването на този пост то ще е, ако те са единствената останала на пазара фирма освен Samsung.

    В момента съм с Plextor Premium i Plextor 116A и не можеш да си представиш само, каква чиста радост ми носи нормалното функциониране на тези устройства. Хммм... и двегодишната им гаранция, в случай на обратното, разбира се.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #7

    Проблем с DVD

    А как седи въпросът с регионалното кодиране? Отвориха ми го и го почистиха, но още не съм го тествал. Като СД няма абсолютно никакви проблеми - хиляда диска поне са минали през него и веднъж не е свирило отказ, ако дискът не е бил здрав. В началото безпроблемно подкарваше и DVD-та, после дълго не видя такива и след това не щеше да ги разпознава въобще като дискове... Има ли шанс да е закодирано или нещо такова ?

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    186
    #8

    Проблем с DVD

    Imam LG DVD-RAM, +-RW, zapisal sum nad 100 DVD-R, bez nikakuv problem, a i CD sushto, taka che mi e mnogo stranno!

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #9

    Проблем с DVD

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А как седи въпросът с регионалното кодиране?



    <div align="right">Originally posted by D3BEPP - 21/02/2004 : 20:46:36</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Да не си сменил зоната? Нито един филм извън твоята зона (2) няма да ти тръгне. Иначе си има програми за избягване на този проблем. (май DVD Genie.. така и не съм попадал на дискове друга зона и не ползвам такива)

  12. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #10

    Проблем с DVD

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А как седи въпросът с регионалното кодиране? Отвориха ми го и го почистиха, но още не съм го тествал. Като СД няма абсолютно никакви проблеми - хиляда диска поне са минали през него и веднъж не е свирило отказ, ако дискът не е бил здрав. В началото безпроблемно подкарваше и DVD-та, после дълго не видя такива и след това не щеше да ги разпознава въобще като дискове... Има ли шанс да е закодирано или нещо такова ?



    <div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*21/02/2004*:* 18:46:36</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    За твоят модел:



    Да ти ресетва броячът http://www.rpc1.org/~farzeno/xom2/rpcman.htm



    Нов firmware "http://www.lgservice.com/bin/dnloadv.cgi/DRD-8160b101(E).exe?/home/gcsmsvc/dat/SWL/att/KRSWL000/KRSWL000012/KRSWL000012655-b1-a1.exe"

    <font color="yellow">//Едит</font id="yellow"> линка е затворен в кавичките - копирай всичко м-у тях.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе