Тоя комп го събрах преди 5-6дни. Вси4ко запо4на когато след фоматирането на диска запо4нах да ка4вам уина заби на 2-3 места. и на 2 пъти ми показва 2 разли4ни вида сини екрани. Като единият ми казваше 4е диска има лоши сектори или фаилове/диска е 4исто нов/. А втория беше /run memory check for faulty or mismatched. try changing video adapter stop:0x0000007F(0x0000000D,0x0000000,0x0000000,0x0000000)
Все пак успях да го ка4а. Драивери и т.н. Пуснах му тестове, като тази ве4ер от 6 пъти 4 ме изхварли от 3Д мапк2001. Първият успешеон направи 8765 а вторият пореден 18894. При рестартите ми показа освен тези два горе посо4ени сини екрана 2 нови като на единия пишеше /disable bios memory options such as caching or shadowing stop 0x0000008E(0x00000005,0x80536E14,0xF3C8B838,0x0000000)
a другият споменаваше за някакъв фаил NV4_disp.dll.
Ako има някои идея какво му е и време да драсне, благодаря предварително.
Според мен е паметта, но нямам идея как да го докажа.
Сега пускам да форматирам диска наново и ще ка4а уина /ХР про/
Ако това, което ти казват, не стане, аз съм имал същия проблем като втория ти. nv4_disp.dll е към драйвъра на видеокартата. Uninstall-ни драйвъра и качи друг. Не мисля, че имаш сериозен проблем в тази насока.
//Edit
Даже се поразтърсих и мисля, че не е нужно да предприемаш каквото и да е друго в тази насока - виж какво намерих в един troubleshooter в нета:
Такива проблеми имах с Гигабайт дъно 7VAX, вадеше сини екрани по средата на инсталацията, защото от биоса беше пуснат на TURBO preformance, сложи си всичко на нормал и ако пак имаш проблеми, значи има нещо сбозено из чарколаците.
Преинсталирах уина отново, вси4ко мина нормално. Разликата от преди беше 4е направо се рестартираше без да дава сини екрани. Свалих скороста на шината и запо4на да се държи нормално. Но даваше по ниски резултати на тестовете. Реших да размения рама по слотовете, не о4аквах да има разлика но, вси4ко се оправи.
Ми не е нещо страшно, мисля аз. След като с преинсталация си се оправил, значи проблема ти е бил софтуерен, не от платки и не от биоса, но мисля, че трябваше да смениш драйвъра отново преди да почнеш всичко от начало- може да му създава проблем например някоя програма, която качваш....
Това, за което питаш, "DMI data", е, доколкото си спомням актуална информация за дъното, слотовете, и т.н. или нещо такова, която се въвежда от производителя. Това, че не е актуална, няма да ти развали компютъра, така че не го мисли. Къде го четеш това чудо? В Aida- та ли?
В AIDA-та. Просто съм го виждал и на други ПС-та, за това питам какво е. Извинявай да ти задам още един въпрос D3BEPP[:I]. Имаш ли идея защо няма разлика в то4ките на 3д марк2001, дали съм 512 или 1G RAM? Благадоря предварително.
Не съм много сигурен. Но не е изключено за извършването на операцията по теста да не използва напълно и 512-те РАМ, т.е многото горница просто да не влиза в действие.... Ама тук ти трябва някой, който е по - напред в хардуера, аз съм бозайник....
ДЗВЕРР е прав, 3д марка не може да напълни толкова много памет (512) пък какво става за 1 ГБ. Все пак това е програма за тестване на производителност на ПС (по-точно: ЦПУ, видео и по-малко чипсет, рам) и като такава трябва да дава актуални резултати при различни обеми на паметта. Единствено можеш да получиш прираст в производителността при повече памет, е когато използваш няколко модула памет, т.е. когато ползваш така наречения "dual channel mode". Във връзка с това прегледай внимателно книжката към дъното, защото в нея трябва да има описание на това какви модули и как трябва да се използват за да пуснеш този режим на работа. И не е лошо да казваш какви са ти таймингите на паметта, колко е ФСБ-то, какви са ти настройките в Биоса за да можем да ти дадем по-акуратни отговори!