Резултати от 1 до 13 от общо 13

ПРОБЛЕМ с PC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

Не знам какво да направя

системата ми е:

ABIT AN 7

XP 3200+

1G (2x512) piar TWINMOS

120 GB SEAGATE 7200.7 8MB CASH

GF 5900XT 128mb

400 W

Тоя комп го събрах преди 5-6дни. Вси4ко запо4на когато след фоматирането на диска запо4нах да ка4вам уина заби на 2-3 места. и на 2 пъти ми показва 2 разли4ни вида сини екрани. Като единият ми казваше 4е диска има лоши сектори или фаилове/диска е 4исто нов/. А втория беше /run memory check for faulty or mismatched. try changing video adapter stop:0x0000007F(0x0000000D,0x0000000,0x0000000,0x0000000)

Все пак успях да го ка4а. Драивери и т.н. Пуснах му тестове, като тази ве4ер от 6 пъти 4 ме изхварли от 3Д мапк2001. Първият успешеон направи 8765 а вторият пореден 18894. При рестартите ми показа освен тези два горе посо4ени сини екрана 2 нови като на единия пишеше /disable bios memory options such as caching or shadowing stop 0x0000008E(0x00000005,0x80536E14,0xF3C8B838,0x0000000)

a другият споменаваше за някакъв фаил NV4_disp.dll.

Ako има някои идея какво му е и време да драсне, благодаря предварително.

Според мен е паметта, но нямам идея как да го докажа.

Сега пускам да форматирам диска наново и ще ка4а уина /ХР про/

2.  

3. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

ПРОБЛЕМ с PC

Bios defaut:

1. Пробай само с едната памет.

2. Смени я с другата и пак пробай.

3. Намали честотата на паметта на 100

4. Каква е температурата на процесора? Намали и неговата честота.

5. Остави само диска като периферия (на кабел селект)

6. Aperture size 64MB

Успех!

4. Тук е от
    Nov 2003

ПРОБЛЕМ с PC

Не спомена за кои Win става дума но 98 определено с толкова RAM няма да тръгне лесно

Аз се борих известно време и се радвах на същите съобщения

Ако наистина се опитваш да качиш 98 на толкова рам по-добре се откажи и няма смисъл , ХР + игри ще пълнят мах 500-700МВ рам

Така е казват постоянно, чети преди да пишеш

Видях че наистина си се опитвал да качиш 98

Правилно си се насочил и памета няма нищо общо

5. Member
    Тук е от
    Nov 2002

ПРОБЛЕМ с PC

V BIOS:

НАстройка:

BIOS CASHABLE- DISABLED- Когато е включено, Windows дава грешки понякога.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

Ако това, което ти казват, не стане, аз съм имал същия проблем като втория ти. nv4_disp.dll е към драйвъра на видеокартата. Uninstall-ни драйвъра и качи друг. Не мисля, че имаш сериозен проблем в тази насока.

//Edit

Даже се поразтърсих и мисля, че не е нужно да предприемаш каквото и да е друго в тази насока - виж какво намерих в един troubleshooter в нета:

STOP: 0x0000008E (0XC0000005, 0XBFA6EEE4, 0XBA8151374, 0X00000000)

Nv4_disp.dll - Address BFA6EEE4, base at BF9B8000, Datestamp 3b8f4298

CAUSE

This issue may occur when the following conditions are both true:

Your computer has a video adapter that is based on an NVIDIA chip set.

Your video adapter drivers are corrupted or outdated.

RESOLUTION

То потвърждава: опитай това, което ти казвам.

7. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

ПРОБЛЕМ с PC

Такива проблеми имах с Гигабайт дъно 7VAX, вадеше сини екрани по средата на инсталацията, защото от биоса беше пуснат на TURBO preformance, сложи си всичко на нормал и ако пак имаш проблеми, значи има нещо сбозено из чарколаците.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

Вси4ко е наред сега. Благодаря отново.

Преинсталирах уина отново, вси4ко мина нормално. Разликата от преди беше 4е направо се рестартираше без да дава сини екрани. Свалих скороста на шината и запо4на да се държи нормално. Но даваше по ниски резултати на тестовете. Реших да размения рама по слотовете, не о4аквах да има разлика но, вси4ко се оправи.

10. Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

А между другото какво озна4ава /accuracy of DMI data cannot be guaranteed/

Въобще какво озна4ава DMI

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

Ми не е нещо страшно, мисля аз. След като с преинсталация си се оправил, значи проблема ти е бил софтуерен, не от платки и не от биоса, но мисля, че трябваше да смениш драйвъра отново преди да почнеш всичко от начало- може да му създава проблем например някоя програма, която качваш....

Това, за което питаш, "DMI data", е, доколкото си спомням актуална информация за дъното, слотовете, и т.н. или нещо такова, която се въвежда от производителя. Това, че не е актуална, няма да ти развали компютъра, така че не го мисли. Къде го четеш това чудо? В Aida- та ли?

12. Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

В AIDA-та. Просто съм го виждал и на други ПС-та, за това питам какво е. Извинявай да ти задам още един въпрос D3BEPP[:I]. Имаш ли идея защо няма разлика в то4ките на 3д марк2001, дали съм 512 или 1G RAM? Благадоря предварително.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

Не съм много сигурен. Но не е изключено за извършването на операцията по теста да не използва напълно и 512-те РАМ, т.е многото горница просто да не влиза в действие.... Ама тук ти трябва някой, който е по - напред в хардуера, аз съм бозайник....

14.  

15. Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

ДЗВЕРР е прав, 3д марка не може да напълни толкова много памет (512) пък какво става за 1 ГБ. Все пак това е програма за тестване на производителност на ПС (по-точно: ЦПУ, видео и по-малко чипсет, рам) и като такава трябва да дава актуални резултати при различни обеми на паметта. Единствено можеш да получиш прираст в производителността при повече памет, е когато използваш няколко модула памет, т.е. когато ползваш така наречения "dual channel mode". Във връзка с това прегледай внимателно книжката към дъното, защото в нея трябва да има описание на това какви модули и как трябва да се използват за да пуснеш този режим на работа. И не е лошо да казваш какви са ти таймингите на паметта, колко е ФСБ-то, какви са ти настройките в Биоса за да можем да ти дадем по-акуратни отговори!

16. Тук е от
    Dec 2003

ПРОБЛЕМ с PC

Дуал 4анела работи. ФСБ 400, РАМ 8-3-3-2.5 не знам каво то4но трябва да напиша/данни/. [].

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе