Е, с SB Live... не знам - иначе на работа и аз съм с Soltek KAV75, ползвам му вграденото аудио и хич не е читаво... - реши, че и ти си така. А за SB Live - там да вземе отношение някой, който ползва такова нещо. То това не е звукова карта, а не знам какво - винаги има най-много проблеми с него. Вярно е и че свири добре ама...
Значи точно този проблем обикновено не идва от звуковата карта, а от кабелите! А като е SBLive съм сигурен в това! Аз със старата звукова (тогава ползвах аналогов кабел, за да си вържа CD-ROM-а, а сега digital, двужилен) чувах много ясно точно звука на лазера на CD-то (ама същия какъвто се чува ако се заслушам в CD-то). Той намаля с местене на кабела наляво-надясно по кутията (което все още ме учудва, защото шума идва от CD-то, където е вързан кабела!!!) и изчезна като го откачих от звуковата. Сега ползвам дигитален кабел и нямам проблеми.
BTW имал съм същия проблем и с новата карта (SBLive!), идваше от кабела на PC Speaker-а, който бях включил в blaster-а.
Според мен проблема също не е от РС-то. Виж окабеляванията. Замасяване, усилватели, букси, всичко. Пробвай в различни контакти на стаята. Аз имах колонки които ако са в един контакт с монитора направо си бръмчат...