зачеквам пак една тема, по която много е изписано.Никъде не срещнах обаче мнение за един вариант за избягване на смущенията от включена кабелна.Ако някой има опит и/или знае нека каже: не е ли възможно да се реши проблема като се замаси най-близкия сплитер?Например към арматурата на блока или към 0 на някой контакт?
Извинете, ако въпроса е тъп, но съм лаик в тая област. Попитах няколко познати и получих различни отговори, като никой от тях не беше пробвал.При мен като включвам кабелната, при включен ТВ, прехвърчат изкри,а и напрежението се усеща при допир с уплетката.
Бях чел темата преди няколко дена, но след почистване на бисквитките не можах да я намеря, а и погрешно бях останал с впечатление, че е в Software->Windows.
Там казваш, кабела да е заземен и това питам и аз: може ли към арматурата или към 0-та?Защото все пак е за ТВ, а не токов.Има ли разлика в заземяването?
@kiko_di
Това предполагам е т.нар. устройство за предпазване от светкавици(извини ако не се нарича точно така).Препоръчаха ми такова в един ТВ сервиз/магазин, но и те не можели да го намерят.Ако имаш инфо къде има...