Може ли да препоръчате периферия за вкъщи и работа (без игри...)... просто обикновено писане и браузване. Ползвам жични и не ми е проблем. Безжичен вариант също може (за филмите ми е по-удобно)
1. мембранна клавиатура - с възможно най-леки клавиши - в тех-лис случайно минах през щанда за периферия и тази ми направи впечатлени, засега - с доста меки мембрани - но е с нестандартни клавиши:
A4TECH Fstyler F1010 32лв
Големия ентер е плюс.
За вкъщи ми се щеше да взема механична, но пробвайки Logitech G512 RGB, Механична, GX Brown, - не бях очарован, стария ми Делукс oт 20лв е с 30% по-леки клавиши.. и я върнах.
Остана да видя Gatheron clear switch да потърся и изпробвам, но у нас ги няма а и няма сглобен вариант?!
2. Мишка с леки бутони и 2 или 3 странични /за палец/ - до 50-100лв. Има ли сайт със сравение колко грама изисква натиск на основен бутон?
Чакам един Rival 3, но искам да взема поне три-четири модела, за да сравня и запазя две.
3. От известно време мисля и за вертикална ергономична мишка, поради проблеми с китките. Идеи за около 100-180лв?