Резултати от 1 до 6 от общо 6
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By skaiuokar

Иконата на ТВ от контролният панел за звук изчезна и нямам звук на компютъра! Как да я върна?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Иконата на ТВ от контролният панел за звук изчезна и нямам звук на компютъра! Как да я върна?

Здравейте. ТВ Phillips 75PUS8818 е монитор на настолният ми компютър. Имам и саундбар система. От известно време звука се губи. Идва след спиране на mpc-hc64 плеър ми, който е на пауза или ако е изключен, след пускане на "отстраняване на неизправности" в настройките на звук. Вчера обаче спря и не мога да го върна! В нета четох да се спират за малко, търсят спрени устройства в контролният панел...Спирах, естартирах, сменях кабели, нищо. Нямам на представа как има картина, а няма звук. Всичко отначало си тръгна автоматично, без нищо да настройвам. Дори и саундбара като пусках, без проблем!Преместих HDMI кабела на EON smart box и си има звук и картина, а кабела на EON на компютъра и пак няма звук! EON e на HDMI 1 на ТВ, а компютъра е на 3, а саунбарсистемата на 2 , който е и ARC.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от skaiuokar; 10-11-24 в 13:55.

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Иконата на ТВ от контролният панел за звук изчезна и нямам звук на компютъра! Как да я върна?

Изключи ги от захранването и след това разкачи всичко от HDMI. Изчакай 5-10мин. и свържи всичко без ЕОН бокса и пробвай пак
    Най-вероятно всичко вече ще си работи нормално - тия китайски пръчки от IPTV кабеларките обикновено шашкат "умните" тв и след време някоя функция спира да работи... та се налага изключване. Може да пробваш и с по-хубав HDMI кабел (а не тоя от комплекта) да свържеш ЕОН бокса или просто да ползваш приложението им за АндроидТВ

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Отговор: Иконата на ТВ от контролният панел за звук изчезна и нямам звук на компютъра! Как да я върна?

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Изключи ги от захранването и след това разкачи всичко от HDMI. Изчакай 5-10мин. и свържи всичко без ЕОН бокса и пробвай пак
    Най-вероятно всичко вече ще си работи нормално - тия китайски пръчки от IPTV кабеларките обикновено шашкат "умните" тв и след време някоя функция спира да работи... та се налага изключване. Може да пробваш и с по-хубав HDMI кабел (а не тоя от комплекта) да свържеш ЕОН бокса или просто да ползваш приложението им за АндроидТВ
    Благодаря. HDMI кабелите са по 40лв. 2.1 и не са китайски и не са и от комплекта. Купих веднага заради ТВ че има входове 2.1 макари да не играя игри, а гледам филми! Ако трябва ще взема друг по скъп за да не прави проблем занапред. Пиши Моля от къде?От 0.00 до 9.00ч. сутринта, всичко бе изключено но само от тока! Сега изключвам пак и HDMI кабелите и отивам на карти и дано стане пак от самосебе си!? Да стои часове. Ще пиша после че ме чакат.

- - - - - - - - - -

Не стана отново! Всичко бях изключил, дори и интернета. Само компютъра и ТВ оставих при включването с HDMI Ultra HD 4K високоскоростен кабел. Пак си е само с Digital Audio (S/PDIF) (High Definition Audio Device). Phillips TV го няма като изходно устройство, за да го избера по-подразбиране, а и няма друго устройство! Преди бях на него с жак към усилвателя ми. Сега и жакове нямам. Изхвърлих ги. В забранените устройства нищо, в спрените нищо. Вече над 10 пъти спирам и пускам. Ще изгорят! Ако е сложна процедура и дълга, оправянето по-друг начин, сигурно не мога се оправи. На български език съм.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Върнах и ТВ до фабрични настройки, нищо. Компа върнах до точка на възстановяване 24.10.2024, но не стана и сега и не иска и да стартира. Отива на поправка и всичко ще се оправи. Дано не са се изтрили моите файлове както пишеше в упътването и както и отметнах!

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Нещо по Уйндоуса се е омазало явно (което не отменя варианта "китайчето" на кабеларката да го е ошашкало ), ама там "ме няма" , че отдавна съм спрял да ползвам компютри с тв.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Благодаря отново svetlio1. От както ги има Виваком съм с тях и нямам проблем. 4 ТВ и все дисплеи на лап топ първо, а от 5г. може би, съм с настолен компютър. Не знам колко е лошо ТВ да е дисплей, но проблема е за първи път. Никакви проблеми и с телевизията им съм нямал. Жив и Здрав и Всички около Теб!!!
    svetlio1 одобрява това.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. помооощ -нямам звук в Win
    От azzz във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 21-12-14, 12:25
  2. Нямам звук след прейнсталация.
    От Sabin Kirkoryan във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 9
    Последно: 13-08-13, 21:06
  3. Нямам звук - online video
    От BIZZART във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 26-04-07, 09:51
  4. Нямам иконка за звук???
    От deveca във форум Windows
    Отговори: 15
    Последно: 21-01-06, 15:32
  5. ПОМОщ:нямам звук на компа
    От vikata37 във форум Windows
    Отговори: 12
    Последно: 01-09-05, 10:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе