Има ли някой информация, къде мога да намеря схема за изработване на USB инфраред адаптер.
Благодаря предварително на всички!
Има ли някой информация, къде мога да намеря схема за изработване на USB инфраред адаптер.
Благодаря предварително на всички!
5-60 лева са на магазина. Не си заслужава труда, времето е пари, все пак. Набавяне на части, проектиране на платка, спояване, и т.н. Има по магазините много хубави, прозрачни. Моята препоръка е да си го купиш, за по-лесно, а и по сигурно. Виждал съм как гърми грешно вързано USB. []
Аз имам ru boy, но вътрешно [COM2].
Не е лошо направено, стои на мястото на флопито.
На <font color="red">Baybeamer</font id="red">.
Обаче ми се ще, да си направя едно USB IrDA, просто любопитство, нищо повече. Когато нещо направиш сам, удоволствието е много по-голямо, предполагам си съгласен.
Това сме намислили с един фриенд. Аз съм гола вода, що се отнася до платки, схеми и прочие. Тези неща той ще ги прави. Аз ще се занимая с дизайна му. Ще му измисля някаква кутия да го поставя, да го вградя някъде, това ще е моето занимание.
Не се бях замислял честно казано, че може и да стане беля при неправилно свързване.
А иначе най скъпата част, трансмитера, струва 9 euro от Conrad. С доставката. Другите неща са стотинки.
Благодаря все пак!
[]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз имам ru boy, но вътрешно [COM2].
Не е лошо направено, стои на мястото на флопито.
На <font color="red">Baybeamer</font id="red">.
<div align="right">оргинално мнение на Malone</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това ми харесва, но и да бях собственик на М$ нямаше да дам 55$ за него???[xx(][xx(][xx(][xx(]
Не бях обръщал внимание колко струва.
Порта ми е подарък от приятел и то от преди 4 год.
Не знам каква е била тогава цената, но наистина идва малко дебелец в момента.
Между другото страницата си изглежда точно по един и същ начин от времето от когато имам порта. Така че възможно е фирмата вече да не съществува и това да е цена от ония времена.
Въпреки уточнението кога е update-вана.
Два кондензатора и един резистор ( и IR трансивер за 9 лв.). ch.telemost.ru/cellular/irda.htm
Чипа с вградени приемник-предавател го има във Варна, но с повече търсене ... и в други градове.
Penta ... виж заглавието на темата.
<font color="beige">"[Търся схема] <u>За USB IR Adapter</u>"</font id="beige">
Eto ti adresa kydeto ima wsi4ko za Universal USB IR remote control.
http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB%20(AVR)_eng.htm
[]
С риск да прозвуча странно, ама не мога да разбера аз ли нещо не обяснявам както трябва или тотално аз не разбирам написаното.
Колкото и да не разбирам от тези неща, все си мисля, че има разлика между IrDA и IR Remote control.
При първия случай има приемане и предаване.
При втория само приемане.
Така ли е или нещо бъркам.
Защото kiko_di ме хвърля в публиката ...
Malone, прочел съм темата. Ама схемата е интересна и мисля че има място в този форум. Ама щом си се хванал за USB...
Да Penta, благодаря много, не ме разбирай погрешно, но вероятно не помниш, че тази схема я има в Setcom от 16.08.2003 г.
Пак ти си дал линк към нея. Схемата си заслужава, супер е, но аз търся схема за USB.
[]