-
Pitane za AGP i PCI
Питането ми е следното:
Нормално Сандра 2002 ми дава Speed на AGP 68MHz и на PCI 34MHz
Поставям в BIOS CPU/RAM/PCI 133/133/33 при което би трябвало автоматично да се включи делителя за AGP. Опитах се да проверя това със Сандра, но тя твърдо отказва да покаже какви са му мегахерците - просто параметъра Speed липсва (изчезва някъде), дори и за PCI.
Как мога да проверя на колко е AGP-то?
Предварително благодаря :)
П.П. Cel800@1064, CUSL2-C
След клокването процесора качва само с 4 градуса при работещо SETI и достига 48` при стайна т. 25`
Процесора е степинг C0 и се държи стабилно без пипане на напрежението.
-
Pitane za AGP i PCI
Дръпни си FuzzyLogic III от http://www.msi.com.tw/
работи и на други дъна и поне за AGP/PCI clock ще ти свърши работа според мен...
-
Pitane za AGP i PCI
Даже гледам IV има вече...
...но никаква работа не върши.. търси Fuzzylogic III или PC Clinnic III.. и опитай с тях...
Edited by - DeathKnight на 20/06/2002 11:01:28
-
Pitane za AGP i PCI
За тези работи не се доверяваи на сандрата.
:)
-
Pitane za AGP i PCI
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Питането ми е следното:
Нормално Сандра 2002 ми дава Speed на AGP 68MHz и на PCI 34MHz
Поставям в BIOS CPU/RAM/PCI 133/133/33 при което би трябвало автоматично да се включи делителя за AGP. Опитах се да проверя това със Сандра, но тя твърдо отказва да покаже какви са му мегахерците - просто параметъра Speed липсва (изчезва някъде), дори и за PCI.
Как мога да проверя на колко е AGP-то?
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Ами нормално е Sandra-та да вади малко грешна стойност, тъй като съм забелязал, че закръглява леко нагоре!
Освен това PCI шината никога не е точно 33Mhz според мен, защото 133/4=33,25 Mhz. Освен това не знам тези делители по дъната доколко са точни!?
Но сметни сам и ще видиш:
Ако PCI шината ти е малко над 33, Сандрата ще закръгли нагоре и става 34*2=68 Mhz и 34*4=136... На моето дъно показва точно това.
Но и на 68Мhz не би трябвало да имаш проблем с AGP-то!
-
Pitane za AGP i PCI
DeathKnight, Благодаря за линка! Дръпнах IV, но нещо не върши работа (както пишеш), сега ще дръпна ІІІ да видя.
Milanoff, не че имам проблем или по-точно проблема ми е, че не мога след клокването да проверя стойностите на AGP и PCI макар, че на PCI твърдо съм дал 33MHz (показва 34MHz).
Просто не съм сигурен всичко ли е OK с AGP-то, инак компютъра се държи стабилно и дори SETI работи безпроблемно.
-
Pitane za AGP i PCI
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Milanoff, не че имам проблем или по-точно проблема ми е, че не мога след клокването да проверя стойностите на AGP и PCI макар, че на PCI твърдо съм дал 33MHz (показва 34MHz).
Просто не съм сигурен всичко ли е OK с AGP-то, инак компютъра се държи стабилно и дори SETI работи безпроблемно.
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
От наблюденията ми върху Сандрата мога само да ти препоръчам някоя от версиите 2001 Про! Специално на мойто дъно (Soltek 75 KAV), 2002 дава грешка при определянето на паметта и температурата на процесора, а при 2001 този проблем го няма( Ако искаш ще проверя и утре ще постна и точнато за коя версия става дума ;-) )!
Пробвай, пък може и да стане!
-
Pitane za AGP i PCI
Излезе нов ъпдейт в които от Sisoft твърдят че са го опровили тоя проблем !
ASUS A7V333;AthlonXP 10x171(1710;2x128MB DDR400 Kingmax CL2,5 @2,5/2/2/5/2CMD;ASUS V8170DDR@3060/486;40GB IBM 60GXP;C-Media 8738 on board 1x7200rpm;EVERCOOL ND15 cooler + 2xFan on case
-
Pitane za AGP i PCI
Fuzzylogic III и PC Clinnic III така и не успях да ги намеря и да си ги дръпна.
Инак компютъра се държи стабилно - оставих го да поработи близо три дни с работещо SETI и не се е наложил нито един рестарт.
Темп. на процесора достига 51` през деня при стайна 25-26` (не помня как се поставяше знака за градус), през ноща пада до 44-45`
Ще трябва да се сложи нов радиатор с вентилатор, че в момента е някакъв мъъъъничък и слааааабичък :)